„Tüntettek” a beregszászi magyar konzulátus előtt

Tíz-tizenkét suhanc azt követelte, hogy az összes magyarországi diplomatát tiltsák ki az országból.

A demonstrálók Buhajla József ungvári és Szilágyi Mátyás beregszászi főkonzul arcképével ellátott plakátot tartottak a kezükben, amit áthúztak piros vonallal. Egy pezsgősüveget ábrázoló léggömbbel és a magyar útlevél kinagyított borítójával hívták fel magukra a figyelmet, utalva a múlt héten kiszivárgott rejtett kamerás felvételre, amely a beregszászi külképviseleten történt állampolgársági eskütételről készült.

Vaszil Vovkunovics, a Szvoboda Párt Beregszászi Városi Szervezetének elnöke a szedett-vedett társasághoz fordulva felolvasta követeléseiket.

A szélsőséges elveket valló beregszászi felszólította az államfőt, a miniszterelnököt, a nemzetvédelmi és -biztonsági tanács vezetőjét, az ügyészséget, valamint a titkosszolgálat vezetőit, hogy keményen lépjenek fel Magyarország Ukrajna ellen irányuló újabb destruktív, provokatív lépései ellen.

„Úgy véljük, Magyarország, kihasználva a zűrzavaros ukrajnai helyzetet, azon fáradozik, hogy autonomizálja, majd visszaszerezze Kárpátalját. Terve kivitelezéséhez a megyében működő külképviseleteket használja, amelyek az ukránoknak magyar állampolgárságot kiadó központokká váltak” – fogalmazott Vaszil Vovkunovics.

Az érdektelenségbe fulladt tüntetés mindössze néhány percig tartott, a lufit és az útlevelet a résztvevők a bejáratnál hagyták.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó