Hadgyakorlat miatt van csapatmozgás Kárpátalján

Egy Facebook-bejegyzésre hivatkozva kedden több kárpátaljai hírportál is közölte, hogy katonai konvoj tart Kárpátalja irányába, kisebb pánikot keltve ezzel a közösségi médiában.

A páncélozott és csapatszállító járművekből álló menetoszlopot a Kárpátaljával határos Lemberg megyében látták, a konvojról készült felvételeket a Moja Sztaroszambirsina Facebook-csoportba töltötték fel. Eloszlatva a félreértéseket és a találgatásokat, a Kárpátaljai Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság közleményben tudatta, hogy hadgyakorlat miatt voltak mozgásban a haditechnikai eszközök.

Tájékoztatásul közölték, hogy szeptember 25 és 29 között az Ukrán Fegyveres Erők és más rendvédelmi szervezetek, a hadsereg vezérkarának irányításával Kozacka volja-2018 (Kozák szabadság) néven hadgyakorlatot tartanak Ukrajna több megyéjében, többek között Kárpátalján is.

A közleményből kiderül, tervezett, évente megrendezett gyakorlatról van szó. Végezetül felszólították a lakosságot, hogy őrizze meg a nyugalmát, ne terjesszenek fotókat és videókat az utakon közlekedő katonai konvojokról, mert veszélyes, pánikot kelthetnek, ráadásul tilos is.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó