Határtalan tudomány – új együttműködés

Az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) Ukrán–Magyar Oktatási–Tudományos Intézet Magyar Történelem és Európai Integráció Tanszékének bázisán működő „Crossroads” európai integráció és nemzeti kisebbségek központját az angol London school of economics and political science kutatói látogatták meg.

A vendégek a nemzetközi kapcsolatok kar képviseletében érkeztek és látogatásuk elsődleges célja a kapcsolatfelvétel és a Kárpátalját érintő közös társadalmi kutatások kezdeményezése volt. A tudományos eszmecserén az angol félt Marnie Howlett, Közép-Európa-szakértő képviselte. Az UNE részéről Dr. Kiss Éva, a Crossroads központ vezetője, valamint Belikánics László adjunktus volt jelen.

A vendégek meglátogatták a központ és az intézet alegységeit, lehetőség volt egy kutató-diák találkozóra is, amelyen a nemzetközi kapcsolatok szakos diákok előadást hallgattak a vendégektől.

Az alkalom keretében Marnie Howlett felvázolta a leendő együttműködés perspektíváit és megköszönte a “Crossroads” központnak a barátságos fogadtatást.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó