Tehetséggondozó központ nyílt a Vérke partján

Beregszászban nyílt meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjának első külhoni oktatási centruma, amely a kárpátaljai magyar fiatalok felkarolásával, iskolán túli fejlesztésével foglalkozik.

Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, az MCC tevékenységben fontos előrelépés az első határon túli tehetséggondozó oktatási centrum megnyitása. Hozzátette, Kárpátalján nagyon sok a tehetséges magyar gyermek, amit az is jelez, hogy több mint négyszeres volt a túljelentkezés. Az ügyvezető igazgató kifejtette, az új oktatási centrum általános iskolásokat karol fel, szerteágazó, interdiszciplináris területekre is kiterjedő tehetséggondozással. Szalai Zoltán köszönetet mondott Orosz Ildikónak, a Kárpátaljai Magyar Németh Beáta, a FIT Program kárpátaljai régióvezetője közölte: a központban huszonöt diák képzése kezdődik el egész napos, játékos hétvégi foglalkozásokkal.

A diákok olyan területeken szerezhetnek tapasztalatokat, amelyek nem jelennek meg az iskolai oktatásban, ilyen például egészségügyi tudatosság, robotika, pénzügyi ismeretek, történelem, művészetek. Megjegyezte, a programot külön pszichológuscsapat is segíti.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó