Meleget adó segítség

Megkezdte szokásos őszi segélyakcióját az Ökumenikus Segélyszervezet. Ez azt jelenti, hogy a sokgyermekes családok, idősek, illetve egyedül élő rászorulók a tél beköszönte előtt megkapják a támogatást. Mint azt Gerevich János, az ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ vezetője elmondta, most tüzelővel, élelmiszer- és higiénés csomaggal, valamint egészségügyi eszközökkel segítenek a rászorulóknak.

– Most több család kap biobrikettet, melyben egyedülálló anyuka nevel három, vagy több gyermeket. Nemrégen indult a Biztos kezdetház programunk, ennek keretében az említett anyukák és gyermekeik, kapnak segítséget a védőnőtől.

A beregszászi Juhász Erzsébet három fiúgyermekét neveli egyedül. A legidősebb gyerkőc már iskolás, a középső óvodás, a legkisebb kétéves. Erzsébet korábban pékségben dolgozott, most még gyesen van.

– Nagyon hálás vagyok a téli tüzelőért, óriási segítség ez nekünk, ugyanis egy autó fa több ezer hrivnyába kerül, amit biztosan nem tudnék megvásárolni. Nagyszerűnek tartom a Biztos kezdetház programot, a gyerekek nagyon jól érzik ott magukat, sokat játszanak, és finom ételeket, pelenkát és élelmiszercsomagokat is kapunk, ami szintén nagy segítség.

Barancsik Zsuzsanna hat gyermeket nevel a párjával, ami bizony nem egyszerű dolog a mai szűkös világban. Ők szintén 500 kilogramm biobrikettet kaptak.

– A legnagyobb kiadás a téli tüzelő megvásárlása , ezért vagyunk nagyon hálásak a támogatásért. Karácsony előtt élelmiszercsomagot is hoz az ökumenikus segélyszervezet, a gyerekeket játékokkal és tanszerekkel lepik meg.

Erdei György és a felesége négy kislányt nevel, ők tartós élelmiszercsomagot kaptak.

– Reményt ad, hogy vannak még jó emberek, akik gondolnak a rászorulókra, odafigyelnek, kinek mire van szüksége – mondta a családfő.

2018-ban eddig több mint 2600 élelmiszercsomagot, valamint több mint 100 tonna biobrikettet osztott ki az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján. Szeptember közepén 20 napos pénzadománygyűjtő kampányt indítottak, hogy minél több rászorulónak tudjanak segíteni.

A kezdeményezést továbbra is a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó