Szüretelt az 1920-as évjáratú KISZó

A Kárpáti Igaz Szó csapata rendhagyó hétindító értekezletet tartott. A számítógép előtti görnyedéshez szokott társaság lelkesen kapaszkodott fel a Beregszász határában lévő Kishegyre, ahol a billentyűzet helyett vödröt és metszőollót ragadt.

A KISZó kollektívájának tagjai, kiegészülve Szemere Judit beregszászi kollégával, Péter Csabának, a Cotnar borászati vállalat vezetőjének meghívására indultak szüretelni. A vidám szőlőszedés eredménye majd másfél tonna lett. A leszüretelt Cabernet-t később meg is kóstolhatjuk majd, sőt,

reményeink szerint a promóciós palackokat büszkén nyithatjuk majd ki a lap századik születésnapján, amitől már csak alig több, mint egy esztendő választ el bennünket!

A napi hírkészítésben sokszor elfáradó társaságnak igencsak jól esett a testet-lelket edző ollócsattogtatás, a termetes fürtöktől telt edények látványa. A korgó gyomor azonban déltájt közbeszólt, így, kellemesen elfáradva, de elégedetten ülhettünk le ebédelni.

A szőlőültetvény birtokosai hagyományt szeretnének teremteni a közösségépítő, a régi hagyományokat felelevenítő szüretelésekből. Előttünk például a beregszászi főiskola diákjai és a konzulátus munkatársai is szorgoskodtak már a dombokon.

A vendéglátó szerepét betöltő Tóth Győző beregszászi járási képviselő az ízletes bográcsgulyás elfogyasztása közben mesélt az ott termő szőlőkről és az abból készített borokról, amit vétek lett volna nem megkóstolni.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó