Moszkal: a Facebook lövészárkaiban rejtőzködnek a patrióták

– A közösségi oldalak tele vannak kárpátaljai hazafiakkal, aktivistákkal, szakértőkkel és elemzőkkel, akik megmondják, kinek és hogyan kellene dolgoznia, beleértve azt is, hogyan lehet javítani az ország védelmi képességeit, ugyanakkor senki nem hajlandó – teljesítve ezzel szent kötelességét – bevonulni sorkatonának – írta Hennagyij Moszkal, a kárpátaljai megyei közigazgatás elnöke saját honlapján, annak apropóján, hogy a régióban a legalacsonyabbak a sorozási mutatók Ukrajnában.

– A behívottak 90 százaléka meg sem jelenik a hadkiegészítő parancsnokságon, a sorkötelesek többsége szabadon átlépheti a határt, ami ellehetetleníti a behívók kézbesítését. Ha valaki a büntetőjogi felelősségre vonástól tartva mégis megjelenik a sorozóbizottság előtt, azonnal az orvosok által felállított diagnózisait kezdi sorolni.

Moszkal emlékeztetett arra, hogy Kárpátaljáról az előre megszabott tervek szerint 230 újoncot kell besorozni.

Eddig viszont mindössze 42 (17 százalék) sikerült. Nem tudják teljesíteni a Nemzeti Gárda elvárásait sem. Az egyik lembergi székhelyű egységhez 20 helyett mindössze 6 újoncot küldtek el, egy másiknál 15-öt vártak, de még egy sem érkezett meg.

„Úgy fest, nagy hazafiaink elrejtőztek a közösségi oldalakon, ezért, amikor szükség lenne rá, nincs kinek megvédenie a hazát” – írta Moszkal.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó