Megtelt és kigyulladt a szeméttelep

Rövid időn belül másodszor keletkezett tűz a beregszászi szeméttelepen. Mint arról a megyei katasztrófa-elhárítási főosztály sajtószolgálata beszámolt, ezúttal résen voltak a beregszászi tűzoltók és megfékezték a lángokat, amelyek a korábbi eset során az aljnövényzetet perzselték fel a környéken.

A tájékoztató szerint a hulladéklerakó komoly gondot jelent mind a megyei jogú település, mind a környező települések számára.

A városi tanács legutóbbi ülésén elfogadott döntés értelmében 2020-ig a járás 22 településéről szállíthatják az objektumra a szemetet.

A képviselők azonban nem vették figyelembe, hogy a 280 ezer tonna befogadóképességű tározó már az év elején mintegy 93 százalékban telített volt. A helyzet tovább romlott, és már most bizonyos, hogy a jövő évben aligha lesz üres kapacitás a járási központban és a többi településen képződő hulladék elhelyezésére.

A probléma megoldását a makkosjánosi feldolgozó üzembe helyezése jelentené,

ám ehhez legalább 70 millió hrivnyára volna szükség.

Mint arról Petruska István, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatás elnöke beszámolt, a szükséges összeget uniós pályázatokból kívánják előteremteni.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó