A Rezedában öröm a tánc

A Beregszászban megalakult Rezeda néptáncegyüttesben öröm táncolni. A kislányok és kisfiúk mókázás közben sajátíthatják el a lépéseket, ugyanis a tanár kiszámolós és más népi játékokat is belecsempész a foglalkozásokba.

– Ahhoz, hogy a gyerekek a nagycsoportba kerülhessenek, előbb az alapokat kell elsajátítaniuk, ezt pedig egy kisgyermek esetében csak játékosan lehet megoldani – mondta Szilágyiné Tóth Gabriella tánctanár. – A legkisebbek az óvodások, őket követik a kiscsoportosok, ám ezt a korosztályt is két részre osztjuk, vannak az 1-3. és a 4-6. osztályosok. Az kicsikkel sok gyermekjátékot is tanulunk, igyekszünk élményszerűen átadni a tudást. Az a lényeg, hogy a kicsik élvezzék és szeressék, amit csinálnak, közben énekeljenek is, megtanulják a lépéseket, és megismerkedjenek a magyar népzenével. Oktatótársamat, Bak Dávidot is nagyon szeretik, ő is sok új játékok hozott már a foglalkozásokba.

A tanító néni elárulta, a gyerekeknek a kiszámoló fogócska a kedvencük, azon belül is a boszorkafogó és a szoborjáték. A párválasztóssal viszont olykor gondban vannak, ugyanis a fiúk a fiúkat választják, míg a lányok a lányokat. De miután elmagyarázzák nekik a játék lényegét, a kislányok máris kinézik maguknak a nekik szimpatikus fiúkat és fordítva.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó