Megyei Szuperkupa: Nagyszőlősé a trófea

Az újdonsült bajnok Nagyszőlősi FC hódította el az idei futballszezon utolsó komoly trófeáját, miután vasárnap a Minaj Arénában a megyei Szuperkupa döntőjében 3–1-re legyőzte Irhóc (Vilhivci) csapatát. Története során másodszor lett „szuper” az ugocsai székhelyű együttes.

A nagyszőlősiek zsinórban harmadik szuperkupa-döntőjüket játszhatták, míg az irhóciaknak ez volt az első, a trófea húsz éve íródó történetében. A técsői járási egylet azzal vívta ki ezt, hogy tavasszal óriási meglepetésre a kupadöntőig meneteltek. Bár 5–0-ra elveszítették a Minaji FC elleni finálét, de mivel Hegedűsék osztályt váltottak, így Irhóc szállhatott harcba a Szuperkupáért. A Nagyszőlősi FC két éve hódította el először ezt a trófeát, akkor gólnélküli döntetlen után büntetőkkel 4–3-ra legyőzte az akkori bajnok és kupagyőztes Ungvári FC csapatát, tavaly viszont 2–0-ra kikapott Minajtól.

Ebben a párharcban mindkét csapat a lehető legerősebb kerettel állt ki. A mérkőzést a gárdák nyílt sisakos játékkal kezdték. A Nagyszőlős egy védelmi hibát kihasználva Vaszil Vaskeba góljával már az 5. percben vezetést szerzett. A folytatásban jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, meddő ugocsai fölénnyel.  Vaskeba, Mihajlo Csedrik és Jurij Csonka is növelhette volna csapata előnyét, ám kimaradtak a lehetőségek. Az ellenfél legnagyobb helyzete a 36. percben adódott, Ivan Szkunzjak keveredett a kapu elé, ám a védelem tisztázni tudott. Így 1–0-ás nagyszőlősi vezetéssel mentek pihenőre a csapatok. A szünetben a megyei labdarúgó szövetség több kiváló veterán focistát is kitüntetett.

A második félidőben folytatódott az ugocsai fölény, sorra jöttek a kidolgozott helyzetek, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 62. percben büntetőhöz jutottak az irhóciak, amit Vaszil Habor értékesített, újra nyitottá téve ezzel a találkozót. Nem örülhettek sokáig a kékmezesek, ugyanis 2 perccel később Mihajlo Repljuk távoli lövésével ismét megszerezték a vezetést a nagyszőlősiek, sőt az elejétől veszélyesen futballozó Jurij Csonka parádés szólóját követően már 3–1-re vezettek. Jurij Bucsok, az irhóciak trénere cserékkel próbált lendíteni csapata játékán, kevés sikerrel, az eredmény a lefújásig már nem változott. A Nagyszőlős története során második alkalommal hódította el a megyei Szuperkupát. A serleget ünnepélyes keretek között Ivan Duran, a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke adta át.

Szabó Sándor

 

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó