Minaji FC: újabb vereség idegenben

Változatlanul nem megy idegenben a Minaji FC-nek. Az országos harmadosztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi játéknapján a Poliszja Zsitomir vendégeként szenvedett minimális 1–0-ás vereséget a kárpátaljai egylet. A vesztett pontok ellenére megtartotta listavezető helyét a Minaj, miután az üldöző Kalus sem tudott nyerni a hétvégén.

Igor Harkovscsenko együttese eddig csupán egyetlen mérkőzést tudott megnyerni vendégként, még a második fordulóban Hmelnickijben győzött 2–0-ra. Azóta jobb esetben döntetlenekre, de többnyire vereségekre futotta az erejéből, és ezen a rossz statisztikán, a hétvégén sem javított. A Dinamo Kijev elleni szerdai kupameccs után a Poliszja otthonába utazott a feljutásra aspiráló Ung-vidéki gárda. Mihajlo Kopolovec mellett Vladiszlav Mikuljakra sem számíthatott Harkovscsenko, előbbire sérülése miatt hosszabb kihagyás vár. Így a tréner eltért az eddig megszokott taktikától, négy helyett öt védővel álltak fel a mérkőzésre. A hazaiak a 22. percben szereztek vezetést egy szögletet követően, gyakorlatilag úgy, hogy addig komolyabb helyzetük sem volt. A vendégcsapat komoly helyzeteket nem tudott kidolgozni, közben viszont hátul is figyelnie kellett.

1–0-ás hazai vezetéssel fordultak a csapatok. A második játékrészben sokkal veszélyesebben futballozott a Minaj, de Vaszil Kobinéknak a temérdek helyzet ellenére sem sikerült bevenniük a hazaiak kapuját. Pedig a statisztika a vendégek mellett szólt, 17 lövésből 7 talált kaput. Győzelmével a Poliszja pontszámban beérte a Minaji FC-t, a Niva Vinnica feljött a harmadik helyre, miután hazai pályán 1–0-ra megverte a forduló előtt még második FK Kalus csapatát.

A minajiak legközelebb november 10-én folytathatják a nagyszerű hazai menetelést, amikor is a Niva Vinnicát fogadják a téli szünet előtt.

 

 

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó