Megyei bajnokság: Nagyszőlős a csúcsra ért

Véget értek a küzdelmek a megyei élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A 2018-as idény utolsó, 22. fordulójának eredményei nem hoztak változást a dobogós helyezésekben, ugyanis már fordulókkal korábban eldőlt a bajnoki cím, a második és a harmadik hely sorsa. A másodosztály Nyugati csoportjában még egy forduló hátra van az idei szezonból, ugyanakkor a fontosabb kérdőjelek már itt is kiegyenesedtek. A Keleti csoportban is lejátszották a zárófordulót, amely csak megerősítette a végső sorrendet.

Az élvonal játéknapján a Nagyszőlősi FC ilosvai vendégszereplésének egyetlen „komoly” tétje volt, mégpedig, hogy az újdonsült bajnok veretlenül zárja-e az idényt.  Valentin Szljuszar csapata nem bízott semmit a véletlenre. Már a 6. percben vezetéshez jutottak, a második félidőben két újabb góllal eldöntötték a találkozót. Így az ugocsai székhelyű egylet veretlenül – két döntetlennel és 18 győzelemmel –, 56 ponttal hódította el a bajnoki címet.

A 45 ponttal a dobogó második helyén végző Szerednyei FC hazai pályán 2–0-ás első félidő után kiütéses, 7–0-ás győzelmet aratott a sereghajtó Técsői Sportiskola felett, a vendégeknek ez volt a 17 veresége az idényben.

Az Ungvári FC úgy utazott Munkácsra, hogy igazából már nem forgott kockán a harmadik helye, viszont a Munkácsi Labdarúgó Akadémia számára tétje volt a meccsnek. A Latorca-partiak már az első félidőben beállították a 2–0-ás végeredményt, győzelmükkel pedig egy hellyel előrébb, az 5. pozícióban zárták a bajnokságot. Ungvár 38 ponttal a harmadik hellyel vigasztalódhat.

A Koncházai Vitéz 2–0-ra verte a Huszti Obolony csapatát, megerősítve ezzel hetedik helyét. A Polenai FC hiába győzte le 2–0-ra a Rahói Kárpátit, a hatodik pozícióján ezzel már nem tudott javítani.

Huszt és Técső csapata zárt a kieső helyen, bár ez a korábbi években és most sem jelent automatikus kiesést a legmagasabb osztályból.

A másodosztály Nyugati csoportjában az utolsó forduló előtt Iványi 56 ponttal már biztos bajnok, ahogy a 45 pontos Borhalom második helye sincs veszélyben. Viszont a bronzéremért két gárda, az egyaránt 45 pontos Alsókerepec és Alsókaraszló még harcban áll, előbbi jobb gólarányával, kicsivel előnyösebb helyzetből várja a zárófordulót.

A Keleti csoport utolsó fordulójában többnyire tét nélküli mérkőzéseket vívtak. A Dombói Kárpáti négy körrel a zárás előtt bebiztosította bajnoki címét, végül 59 ponttal zárta az idényt. Az utolsó előtti fordulóban az egymás elleni meccsen dőlt el a Kőrösmezői Hoverla második helye, és a Viski FC bronzérme. A barnamedvék 49, a Tisza-partiak 46 ponttal végeztek a tabellán. Mind a három dobogós győzelemmel zárta az idényt.

Szabó Sándor

A megyei első osztály 22. fordulójának eredményei (zárójelben az utánpótláscsapatok):

Szerednyei FC–Técsői Sportiskola 7–0 (4–0)

Ilosvai Buzsora–Nagyszőlősi FC 0–3 (0–5)

Koncházai Vitéz–Huszti Obolony 2–0 (3–0)

Polenai FC–Rahói Kárpáti 2–0 (3–0)*

Munkácsi Akadémia–Ungvári FC 2–0 (5–2)

Megye kettő:

Nyugati csoport, 25. forduló:             

Sislóci FC–Felsőkerepeci FC 4–2 (9–2)

Rakasz–Alsókaraszló 0–5 (1–3)

Nevickei FC–Iványi FC 2–1 (3–1)

Borhalom–Beregkisfaludi FC 6–1 (0–0)

Derceni FC–Kincsesi Sólyom 0–3* (0–3)*

Beregrákosi Kalász–Dolhai Borzsava 2–1 (1–1)

Keleti csoport, 22. forduló:

Ötvösfalvai FC–Izai FC 3–3 (2–0)

Viski FC–Tiszafejéregyházai FC 3–0* (3–0)*

Nagybocskói FC–Kőrösmezői Hoverla 1–5 (2–0)

Felsőveresmarti FC–Kökényesi FC 2–1 (3–0)

Taracközi Avangard–Dombói Kárpáti 1–4 (1–2)

Bedőházai FC–Alsóapsai FC 0–3* (0–3)*

*-technikai eredmény

 

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó