Kézilabda: négy ponttal tért haza a Kárpáti a fővárosból

Kettős győzelemmel folytatta szereplését az Ungvári Kárpáti az ukrán női kézilabda-bajnokság élvonalában. A Szuperliga 4. fordulójában Viktor Csernov csapata a szebb napokat is látott Kijevi Szpartak otthonába látogatott, és a papírformának megfelelően begyűjtötte a négy pontot. Botlott a listavezető Lembergi Halicsanka.

Az első mérkőzésen villámrajtot vett a hazai csapat. A Szpartak az elején 4–1-re is vezetett, de negyedóra elteltével a vendégek egy 6–2-es szériával megfordították az állást. A folytatásban magához ragadta a kezdeményezést a Kárpáti, a lendületben lévő Ung-partiak a szünetig megnyugtató (10–16) előnyt harcoltak ki. A második félidőben tovább folytatódott az ungvári dominancia, és  még tovább nőtt a különbség a két csapat között. A Kárpáti végül 37–18-ra nyert. A mieink legjobbja a 10 gólt dobó Jana Hotra volt.

A páros forduló második találkozóján a Kárpáti az első meccsel ellentétben a kezdettől fogva uralta a mérkőzést, támadásban és védekezésben is jóval hatékonyabb volt ellenfelénél. Ennek megfelelően már az első játékrészben nyolc góllal elhúztak (8–16). A  végen − a hét gólig jutó Jana Hotra vezérletével − 31–14-re nyertek az Ung-partiak.

A címvédő, eddig hibátlan Lembergi Halicsanka a forduló első találkozóján döntetlent (30–30) ért el a Real Mikolajiv otthonában. A visszavágót 29–25 arányban a lembergiek nyerték meg, de a mikolajevi gárdára érdemes odafigyelni, az előző szezonban csak ők tudták megverni a Halicsankát. A forduló harmadik páros küzdelmében a Dnyiprjanka Herszon kettős győzelmet (34–18, 35–26) aratott a Brovari felett. Nyolc mérkőzést követően 15 ponttal a Halicsanka vezeti a bajnoki tabellát, a 13 pontos Real és a 12 ponttal harmadik Kárpáti előtt. A Dnyiprjankának 8 pontja van, a Szpartak és a Brovari pont nélkül áll az országos élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban. A következő fordulóban a Kárpáti a Reált fogadja hazai környezetben, a maximális pontok megszerzésével az Ung-partiak megelőzhetik riválisukat.

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó