Kiállítani lehetne a füzeteiket

A Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskolában idén közel száz kisgyermek kezdte el a tanévet. Velük három osztályban foglalkoznak a tanító nénik. Az 1/C nebulóit Bodnár Alexandra tanítja írni, olvasni, számolni.

– Ez az első osztályom, izgultam is, hogyan birkózom majd meg 28 kisgyermekkel, de hála Istennek nincs okom panaszra, nagyon jó gyerekek. Tizenhét kisfiam és tizenegy kislányom van, tehát több a fiú, de a másik két osztályra is ez a jellemző. A mai gyerekek, így a tanítványaim is, fejlettek, okosak, igénylik a folyamatos tanulást, tehát egész délelőtt le kell őket kötni, és nem ám a rajzolással, azt mondják, az ovisoknak való. Inkább a betűk, a számok érdeklik őket, hatalmas a tudásszomjuk, a kis fejük, mint a szivacs, szívja be a sok új információt – ecseteli Szandi néni.

Megtudtuk, azt is, hogy a gyerkőcök új tanterv szerint és új könyvekből tanulnak, most az U,Ú, Ü,Ű betűknél tartanak, és a kilences számjegynél. Az 1/C osztály tanulóinak olyanok a füzeteik, hogy kiállítani lehetne azokat.

Nem csoda hát, hogy a tanító néni nagyon büszke rájuk.

Persze nem csak tanulásból áll a világ, néha lazítani is kell. A lurkók reggelente énekelve kezdik a napot, minden héten új témáról mesél nekik a tanító. Ezen a héten a színház a téma, az éneklés után megbeszélik, mit is lehet tudni róla stb. Hogy még inkább képben legyenek a gyerekek,

Szandi néni kíséretében látogatást tesznek a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színházba.

Ezt már nagyon várják a kis nebulók, egészen biztos óriási élmény lesz számukra.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó