Emléktábla igazságos Mátyás királynak

A beregszászi Európa – Magyar Ház udvarának falát számos emléktábla díszíti, a minap egy újabbal bővült a „tárlat”.

A Beregszászért Alapítvány egyik fő célja a környékbeli magyarság múltjának feltárása, történelmi és kulturális emlékeinek őrzése és gyarapítása, hozzájárulva ezzel nemzeti azonosságtudata erősítéséhez. Az alapítvány a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézettel karöltve avatta fel Mátyás király emléktábláját.

Mint ismeretes, 2018-at a Nemzetpolitikai Államtitkárság nagy királyunk születésének 575. és uralkodása kezdetének, azaz királlyá választásának 560. évfordulója alkalmából Mátyás-emlékévvé nyilvánította.

Szerény lehetőségeivel ehhez járult hozzá a Beregszászért Alapítvány.

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy felavathatjuk Mátyás királyunk emléktábláját, alapítványunk ajándékát – emelte ki Dalmay Árpád. – Mátyás volt az utolsó nagy magyar uralkodó. Emléke megőrzésre méltó itt is, hiszen városunk több mint egy évezreden át a Magyar Királyság része volt.

Kérjük a beregszásziakat, hogy tartsák tiszteletben, őrizzék meg jó emlékezetükben igazságos királyunk alakját – tette hozzá a Beregszászért Alapítvány kuratóriumának elnöke, majd dr. Erdei Péter, a beregszászi magyar külképviselet vezető konzuljával leleplezte az emléktáblát.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó