Nálad minden klappol?

Szeretünk képben lenni az aktuális trendekkel, még ha nem is teszünk magunkévá minden újítást. Arra különösen ügyelünk, hogy öltözködésünk, hajviseletünk vagy épp manikűrünk ne legyen kirívóan elavult. Ám néha elbizonytalanodunk, és jól jön egy szakértőtanácsa. Felkértünk most három szakmabelit, akik segítsenek eligazodni a divat terén.

Péter Barbara korábban modellkedett, így nem kevés rálátása van a divatszakmára. A húszéves bótrágyi lány azonban már a szépségiparban tevékenykedik, így nagyon sok hasznos tanáccsal tud szolgálni olyan téren is.

– Milyen színeket ajánlott ilyentájt viselni?

– Az attól függ, milyen évszaktípusba tartozol. A színskálák rendszere egészen pontosan meghatározza, ki milyen árnyalatokban a legszebb. Ha a saját típusod színeit viseled, akár évekkel fiatalabbnak vagy több kilóval karcsúbbnak látszódhatsz – hangsúlyozza az egykori modell. – Az ősz színeinek három csoportja van: meleg, sötét és lágy. Érdemes utánanézni, hogy melyik típushoz milyen szín illik.

– Egy ideje beleástad magad az arcápolásba is és szálas szemöldöktetoválást készítesz.

– Igen, ez a microblading, ami új megvilágításba helyezte a szemöldöktetoválások megítélését. A mikrotűkkel készített szemöldökformázás alapját a tökéletesen megrajzolt szemöldökforma szolgáltatja.

A különböző arc- és szemformákkal harmonizáló szemöldökforma előkészítése jó esztétikai érzéket, precíz felrajzolási technikát, és némely esetekben akár arányszámolást is igényel.

– Kinek ajánlod ezt?

– Hiányos vagy ritka szemöldökűeknek, illetve azoknak, akik formálni szeretnék azt, és természetes, rendezett szemöldököt szeretnének. Manapság egyre több „csík” és „háztető” szemöldök jön velem szembe. Ha akarom, ha nem, rávetődik a tekintetem. Mivel én 2 évig tanultam Nyíregyházán azért, hogy kozmetikus lehessek, nem tudok úgy elmenni egy „szemöldök” mellett, hogy ne elemezzem magamban. Fontos a kinézetünk, ezért nem árt, ha jobban odafigyelünk arcunk rendben tartására. Ősszel még nagyobb figyelmet kell fordítanunk a bőrápolásra. Ez a legtökéletesebb időszak a regenerálódásra, megújulásra.

– Mi tartozik ebbe bele?

– A hideg évszakban bőrünknek különösen nagy szüksége van a hidratálásra, ilyenkor ugyanis a hűvös, szeles idő könnyen kiszáríthatja.

A legoptimálisabb, ha olyan arc- és testápolót választunk, amely vízmegkötő faktorokat (hialuronsavat, gyümölcscukrokat, karotinoidokat és vitaminokat) tartalmaz.

Ezek azok az összetevők, amelyek segítenek, hogy a bőr egészséges és rugalmas maradjon. Fontos, hogy megtaláljuk a bőrünk számára legmegfelelőbb hidratálót. Ha adunk a ruházatunkra, a bőrünk ápolására, odafigyelünk az étrendünkre, akkor kihozhatjuk magunkból a maximumot. A legszebb az egészben, hogy ez nem feltétlen kerül plusz pénzbe. Manapság már egyre több „házi praktikát” találunk az interneten. Én személy szerint imádok öltözködni. Mindig feldobom a ruházatom valamilyen színnel. Örülnék neki, ha a lányok bizalommal fordulnának hozzám, mind divattanácsadásban, mind bőrápolásban. Ha szeretnétek bejelentkezni valamilyen szolgáltatásra, szívesen látom a szépülni vágyó hölgyeket!

Maradva a fejünknél, nézzük meg, mit érdemes tudni az idei hajtrendekről.

Ebbe Horváth Evelin avat be, aki vérbeli profi a munkájában, mindig a legújabb divatnak megfelelően, minőségi termékekkel várja vendégeit.

Most is épp továbbképzésen van.

– A színátmenetes hajfestések évek óta trendik, csupán minden évben valami újdonságot csempésznek bele. Manapság a két-három árnyalattal megbolondított hajkoronák hódítanak igazán – magyarázza a beregsomi lány. – Ősszel a meleg színeket kérik. Sokan keresik a gesztenyebarnát vagy a burgundit, a szőkéknél a karamell és az arany tónus dominál. Az előszőkített hajon kiválóan működnek a fizikai színezők, amelyek néhány hajmosás erejéig megfestik a hajunkat.

Ősszel nagyon menő a piszkosszőke árnyalat.

– Milyen fazon számít divatosnak?

– Felkapott most a bob, illetve a long-bob. Trendi az ehhez passzoló frufru, de az, ami picikét hosszabb. Ez a frizura hullámokkal megbolondítva remekül néz ki, olyan Taylor Swift-es hatást kelt. Egy-két éve divatba jöttek a copfok is. Először a picit magasabbra helyezett volt divatos, idén azonban a tarkón elhelyezettek a közkedveltek.

– Mivel ronthatjuk el a frizuránkat?

– Ami ultracikinek számít, és remélem soha többet nem lesz már divat, az a 80-as évekbeli, gömbölyűre besütött, betupírozott magas frufru; az agyonlakkozott, betonállagú loknik.

A csigaszerű hullámok is iszonyatosan természetellenes hatást keltenek. A művirágok, a műanyag hajdekoráció vagy a szintetikus műhaj beépítése egyáltalán nem trendi már, mert kilométerekről látszik, hogy nem igazi, ami sokkal kínosabb, mintha rövid hajad lenne…

Egy nő esetében nem feledkezhetünk meg a manikűrről sem. Homoki Botos Bianka szenvedélyesen űzi ezt a szakmát. Azt és úgy varázsolja rá a körmökre, amit a vendég szeretne, viszont nagyon jó érzékkel tud rábeszélni valami újra. A tiszapéterfalvai fiatal mesélt az idei divatszínekről és elárulta mi az, ami már cikinek számít:

– A színek közül ilyenkor a bordót és a sötétlilát választják a legtöbben, de divatos a khakiszín is.

De ez minden esetben a klienstől függ, aki a pirosat szereti vagy a francia manikűrt, annak jöhet tél vagy nyár – ez fog dominálni. Amióta teret nyert az ombre, azóta kedvelik a baby boomert is. Az viszont manapság már cikinek számít, ha minden körömbe mintát rajzoltatnak. Én leginkább az épített és rajzolt virágokat szeretem csinálni. Az idén a csillámos körömlakkok a legtrendibbek. Ez már picit a karácsonyt idézi, amire nagyon készülnek a nők.

Nekem például december 13-tól már egy szabad helyem sincs karácsonyig, mindennap estig foglalt vagyok.

– A formák terén mi a helyzet?

– Egy ideje a gél lakk hódít. Műköröm terén a klienseim a mandulaforma kedvelői. Talán azért, mert a kocka és a nagyon hegyes átmenetéből natúr hatást kelt, kényelmes a viselete.

Simon Rita

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó