Asztalitenisszel az esélyegyenlőségért

Sikerrel zárult a korlátozott fizikai képességű személyek Beregszászi Sport és Egészségjavító Klubja társadalmi szervezet (BeregSEK) ez évi utolsó rendezvénye, A közös nemzeti érdekünk: fiatalokkal az esélyegyenlőségért és a sportért jelszóval meghirdetett asztalitenisz-torna. A fogyatékkal élő emberek világnapján került megrendezésre a Beregszászi 10. Számú Középiskola tornatermében – számolt be közösségi oldalán Répási István, az esemény szervezője.

A program azzal a nem titkolt céllal valósult meg, hogy egymásnak tejesen ismeretlenek alkossanak közösséget, barátkozzanak, versenyezzenek, és népszerűsítsék az asztaliteniszt nemzetiségi hovatartozásra, egészségi állapotra, korra és nemre való tekintet nélkül.

A versenyt megtisztelte jelenlétével Magyarország Beregszászi Konzulátusának két konzulja is. Lévén, hogy játékosokként érkeztek a megmérettetésre, ellenfeleik – az egyenlőség jegyében – nem voltak tekintettel hivatali beosztásukra.

A szervezők ezúttal is kitettek magukért: a játékszabályok betartásáért és a főbíró munkájának segítéséért asztalbírókat bíztak meg, a versenyzőknek pedig a játékok közötti időben frissítőt, gyorsételeket és kávét biztosítottak.

A regisztrált játékosok magas száma miatt 4 csoportban zajlottak az összecsapások a csoportelsőség megszerzéséért. Az első helyezettek a felső a csoportok 2-4. helyezettjei az alsó, vesztes ágon folytatták tovább küzdelmeiket a végső helyezés elérése érdekében.

A 4 döntős egy kivétellel, a BeregSEK aktív játékosai közül került ki.

A győzelemért folytatott versengésben Nagy Viktória okozta a legnagyobb meglepetést, aki több erős, férfi riválisát is legyőzve végül a harmadik helyet szerezte meg. Fóris József lett, a második a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Pacuk Sándor állhatott fel.

A díjátadót követően a részvevők között kisorsolták Beregszász egyik egészségmegőrző- és szépségszalonjának felajánlását egy, 10 alkalomra szóló masszázsbérletet. Fortuna végül Agárdi Annának, Mihail Szolosenkónak és Pacuk Sándornak kedvezett. Utóbbi szerencsés nyertes, sportszerűségből vizsgázva, nyereményét Nagy Viktóriának ajánlotta fel.

A résztvevőknek a verseny végét követően terített asztal mellett volt alkalmuk értékelni saját és társaik teljesítményét, megosztaniuk egymással a tapasztalatokat, élményeket. A rendezvény Magyarország Kormánya és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága jóvoltából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

 

 

Forrás:

KISZó/Fotó: Szircsák Zoltán

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó