Lelki egészségnap a főiskolán

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola pedagógia és pszichológia tanszéke a Kárpátaljai Magyar Mentálhigiénés Társasággal közösen első alkalommal szervezte meg a Lelki egészségnap című rendezvényt a főiskolán.

Mint azt dr. Berghauer-Olasz Emőke, a főiskola pedagógia és pszichológia tanszékének docense, a Kárpátaljai Magyar Mentálhigiénés Társaság elnöke elmondta, több pszichológus és mentálhigiénés szakembert vontak be a munkába. Az előre meghirdetett fotópályázatra beérkezett munkákat paravánra helyezték, ami mögött beszélgetések zajlottak. A Ki vagyok én? című önismereti játékban minden érdeklődő részt vehetett. Kézműves foglalkozásokra is sor került, ennek keretében már a karácsonyra hangolódva ünnepi díszeket készítettek.

Külön előadásokat tartottak a fiúknak és a lányoknak, de volt kicsit lazább, könnyedebb, táncos program is.

A fotópályázat nyerteseinek kihirdetése után dr. Grezsa Ferenc pszichiáter, a Károli Gáspár Református Egyetem továbbképző intézetének vezetője emberi kapcsolatainkról tartott előadást.

– Milyen céllal rendezték meg az éjszakába nyúló programsorozatot? – kérdeztük dr. Berghauer-Olasz Emőkét.

– Azt szeretnénk, ha az emberek egy picivel többet figyelnének lelki egészségükre, egymásra. Sok főiskolai diák vett részt a programokon, de a környező falvakból is érkeztek érdeklődők, akik interneten keresztül értesültek a lehetőségről, hogy itt pszichológusokkal, mentálhigiénés szakemberekkel beszélhetnek napi gondjaikról.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó