Újabb járási vezetőt tettek lapátra

Ukrajna elnöke aláírta azt a rendeletet, amely a Nagybereznai Járási Állami Közigazgatás elnökének menesztéséről szól. A december 3-i dátummal datált ukáz megjelent az államfő hivatalos weboldalán.

Vaszil Szimocskót 2015 nyarán nevezték ki, és azonnal támadások célpontjává vált. Előfordult, hogy a hivatalában érte inzultus, majd az őt megtámadó feljelentette a rendőrségen. Az elnök végül megelégelte a sorozatos atrocitásokat, s idén novemberben benyújtotta a lemondását. Kérését azzal indokolta, hogy munkája során nem tudott kellő együttműködést kialakítani a megyei vezetéssel.

Az egyik ilyen nézeteltérés a járás siralmas állapotban lévő úthálózatának rekonstrukciója körül keletkezett. A munkálatokat elkezdték, ám a finanszírozás hiánya miatt elmentek a kivitelezők. Szimocsko döntését az sem változtatta meg, hogy Hennagyij Moszkal elnézést kért a nagybereznaiaktól, amiért elmaradtak a beígért útjavítások. A megyevezető megígérte, hogy 2019-ben orvosolni fogják a problémát. Rövid időn belül ez a második ilyen eset. Ezt megelőzően a Munkácsi Járási Állami Közigazgatás elnökének kellett elhagynia hivatalát.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó