A próféták is ezt tanítják

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) az elmúlt évek hagyományait követve idén is több száz gyermeket ajándékozott meg Mikulás napján Beregszászban. A kutatóintézet Mikulása elsőként a 6. számú általános iskolába látogatott. A gyerekek már nagyon várták a nagyszakállút és a vele érkező Krampuszt, színes műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Szász Jenő, az NSKI elnöke mellett részt vettek a rendezvényen Szilágyi Mátyás, a beregszászi külképviselet főkonzulja és az NSKI munkatársai is.

– Hatodik alkalommal hoztunk ajándékot a 6. számú iskolába Szent Miklós püspök példáját követve, aki minden évben felkeresi a gyermekeket. Ha mi a nyomdokaiba szeretnénk lépni, nem tehetjük meg, hogy szakítunk a hagyománnyal – mondta Szász Jenő. Hozzátette, intézetüknek az a küldetése, hogy a nemzetegyesítés üzenetét, gondolatát, szellemiségét jó példákkal erősítse, tehát ne csak stratégiák kerüljenek kidolgozásra, hanem azokat a gyakorlatban megvalósítsák.

– Következetesek vagyunk, ez az iskola ránk a jövőben is számíthat, az ide járó gyerekeknek, szülőknek, egyaránt szeretnénk kiszámítható módon az ünnepek apropóján egy kis könnyebbséget nyújtani – osztotta meg gondolatait.

Az NSKI munkatársai a Fogadj örökbe egy gyermeket program keretében a beregszászi református templomban a Kárpátaljai Református Egyházzal együttműködve aznap további százhúsz nehéz sorsú, rászoruló gyermeknek szereztek örömöt, akik névre szóló ajándékokat vehettek át a Mikulástól.

Zán Fábián Sándor kiemelte, mára hagyománnyá vált, hogy a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai, elnökükkel az élen, megajándékozza a kárpátaljai gyermekeket, a Mikulási-ünnep apropóján szerez boldog pillanatokat nekik.

– Hálásak vagyunk ezért, és köszönjük, hogy ebben az évben is itt vannak velünk, jót cselekednek, azért, mert ezt tanítják a próféták, ez a szeretet törvénye – hangsúlyozta a KRE püspöke, majd Isten áldását kérte a gyerekek, a szülők, s mindazok életére, akik gondoskodnak a kicsinyekről.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó