V. Jótékonysági Adventi Vásár Nagydobronyban

December folyamán számos jótékonysági akciót hirdetnek világszerte, így van ez vidékünkön is. Több helyen is rendeznek adventi vásárt, amely Nagydobronyban is kezd hagyománnyá válni. Idén ötödik alkalommal volt Jótékonysági Adventi Vásár, amit most a református templomban és a gyülekezeti teremben tartottak meg.

A keddi alkalmat Katona Viktória nagydobronyi lelkész kezdte áhítattal és ünnepi köszöntővel.

Az igehirdetés után következett a nagydobronyi Zöld ág énekkar, az egyesített énekkarok közös szolgálata (Kisdobronyi Református Egyházközség énekkara, Nagydobronyi Református Egyházközség gyermekénekkara, Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon jótékonysági énekkara), Pintér Béla énekes, aki
Debrecenből érkezett az ünnepi koncertre.

– Mit jelent Ön számára az adventi várakozás, a Karácsonyi készülődés?

– Szoktuk mondani, hogy az advent várakozás, de szerintem inkább eljövetel. Ilyenkor talán jobban ott van a szívünkben és a gondolatainkban az, hogy Jézus Krisztus értünk jött a földre. Karácsony előtt felerősödik az evangelizálás is, az én olvasatomban ez is egyfajta készülődés.

– Miért jótékonyabbak ilyenkor az emberek?

– A karácsonyhoz szorosan kapcsolódik az ajándékozás. Ilyenkor nyitottabbak az emberek, szívesebben segítenek másokon. Ha máskor nem, legalább évente egyszer. Én ezt egyáltalán nem bánom, hiszen az is jó, ha már egyszer az elesettek felé fordulunk. Ma is elhangzott, hogy azoknak a családoknak, amelyeknek ilyenkor segítséget nyújtunk, januárban is élni kell, meg az év további részében is. Nem lehet valaki csak ünnepnapokon keresztény, azon dolgozunk, hogy ez megváltozzon a jövőben.

– Mi a célja a munkásságának?

– Isten országának az evangéliumát hirdetem. Nem tartom magam lelkésznek, sem evangélistának, de mindenből van bennem egy kicsi, és a dalszövegeim által próbálom minél több emberhez eljuttatni az Úr üzenetét.

Az idei ünnepi koncerten és adventi vásáron befolyt összeget a Talentum Jótékonysági Alapítványnak ajánlották fel, amely 2003-ban alakult és a rászorulóknak segít Nagydobronyban, legyen szó gyógyszer- vagy tüzelő vásárlásáról. Az este folyamán befolyt felajánlások 55 ezer hrivnyát tettek ki.

Bara Tünde

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó