A támogatás változatlan energiával folytatódik

Magyarország Beregszászi Konzulátusa a makkosjánosi Helikon Hotelben tartotta évzáró állófogadását.

– A mai, óév-búcsúztató összejövetelünkkel az adventi hangulatot szeretnénk erősíteni, a jelenlévőkkel együttesen átélni – kezdte beszédét Szilágyi Mátyás főkonzul. Elmondta, a 2018-as esztendő, talán közhelyszerű megállapítás, de a kárpátaljai magyarság és a beregszászi konzulátus számára is nehézségekkel terhes, áldozatos munkát követelő volt.

– Ugyanakkor ebben az évben – diplomáciai erőfeszítéseinknek köszönhetően – sikerült fenntartani, és az év vége felé haladva konkretizálni, hatékonyabbá tenni, előkészített közös projektek felé előmozdítani a kétoldalú külügyminisztériumi kapcsolatokat – tette hozzá a diplomata, majd szólt a fejlesztési támogatásokról, melyek magyar segítséggel valósultak meg Kárpátalján.

Kihangsúlyozta, a támogató projekteket a 2019-ben is, változatlan energiával és elkötelezettséggel kívánjuk folytatni, ha lehet, megsokszorozni.

A rendezvényen részt vett Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is. A politikus kitért azokra a fejlesztésekre, melyek az egész Kárpát-medencét érintették.

– Ez annak köszönhető, hogy Magyarországnak egy olyan polgári kormánya van, amely felelősséget visel a világ magyarságának sorsa iránt, és gazdasági ereje is van az országnak, hogy a szülőföldön való boldogulást segítse. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a magyarság fizikai értelemben is meg tudjon maradni azon a szállásterületen, amely szállásterület 1100 éve a magyar nemzethez köthető – fogalmazott az államtitkár, majd mindenkinek áldott ünnepeket kívánt.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó