Ételosztás Beregszászban

A Pulzus Rádió kilencedik alkalommal szervezte meg a karácsonyi cipősdoboz akciót. Már megszokott, hogy ilyenkor számos gyűjtőhelyen adhatják le adományaikat a jószívű emberek. Úgy néz ki, idén is több ezer doboz gyűl majd össze.

Beregszász főterén karitatív programsorozat is zajlott, nagyon sok gyermek kapott ajándékot a Mikulástól, emellett a Máltai Szeretetszolgálat és a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztálya jóvoltából több százan kaptak meleg ételt. A rendezvényeken dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Kalmár Ferenc miniszteri biztos is részt vett.
Szili Katalin a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Átriumában összegyűlt gyerekekhez és kísérőikhez szólva kihangsúlyozta,

köszönet jár a pedagógusoknak az egész évi munkájukért, ugyanis nagy szerepük van abban, hogy meddig lesz Kárpátalján még magyar szó, a szülőföldön való boldogulás lehetősége.

– Advent idején az a legfontosabb, hogy az a fajta szolidaritás, szeretet, amit egyébként az anyaország a hétköznapokban is kinyilvánít, még erőteljesebb legyen. Az elcsendesedés, a béke időszaka különösen fontos a nemzeti együttlétben, s ez a fiatalok számára még fontosabb, hiszen ezt ők viszik tovább.

Ez reményeink szerint elvezet oda, hogy ötven és száz év múlva is lesz magyar szó Beregszászon – hangsúlyozta a miniszterelnöki megbízott.

Köszöntötte továbbá a résztvevőket Kalmár Ferenc, Makuk János, a Máltai Szeretetszolgálat Beregszászi Járási Szervezetének elnöke, Nagy Béla, a KRE Diakóniai Osztályának vezetője, illetve Barta Miklós, a Pulzus Rádió igazgatója. Ezt követően a vendégek segédkeztek a babgulyás szétosztásában, amit több száz embernek volt lehetősége megízlelni. Az ételből a különtanyára is jutott, ahol már nagyon várták azt a friss kenyérrel együtt.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó