Azzal érkeztek, amire szükség volt

Magyarország Beregszászi Konzulátusa is kivette a részét az adventi adományozásokból. A héten több intézménybe ellátogattak, és különféle ajándékokkal érkeztek.

Korábban, a Mozgáskorlátozottak Nemzetközi napja alkalmából, a Beregszászi Járási Mozgáskorlátozottak Egyesülete év végi záró ünnepségén részt vett a konzulátus egyik képviselője. A közös ebéd során Orosz Ilona ügyvezető a jelenlevő diplomata előtt reményét fejezte ki, hogy jövőre talán nem egyszeri használatos evőeszközökkel tudják fogadni ebédhez a vendégeket, hanem – bár anyagi lehetőségük nincs rá – igyekeznek fém evőeszközöket beszerezni.

A közelgő adventi ünnepek előtt a beregszászi konzulátus főkonzulja és konzuljai elhatározták, hogy a Beregszászi Járási Mozgáskorlátozottak Egyesülete részére megvásárolják és átadják ajándékként az evőeszközöket.

Szerdán az egyesület klubhelyiségében Fülöp Barna konzul, egy 24 főre elegendő evőeszközkészletet adott át Tóth István egyesületi elnök, és Orosz Ilona részére. A kis ajándék mellett további tartós élelmiszereket tartalmazó dobozok kerültek átadásra, melyek Magyarországról érkező felajánlásokból származnak.

Még aznap, támogatva a városi tanács kezdeményezését, tartós élelmiszereket adományoztak a városi szociális konyha számára.

A hasznos és nagyértékű adományt Pavljuk Miklós igazgató köszönte meg a konzulátus képviselőinek, Szilágyi Mátyás főkonzulnak.

Pénteken folytatódott az intézmények látogatása. Dr. Erdei Péter vezető konzul és Csizmadia Alexandra gazdasági attasé a beregszászi bentlakásos iskolát keresték fel. Oda szintén konyhai eszközöket (tányérok, evőeszközök, fazekak stb.) vittek, valamint édességeket a gyerekeknek.

Az iskola igazgatóhelyettese elmondta, nagy szükség volt az adományra, hiszen ezek nagyon is fogyó eszközök, és nélkülözhetetlenek a konyhán.

Útjuk innen a Beregszászi 7. Számú Általános Iskolába vezetett, oda tisztálkodási szereket (folyékony szappan, fogkefe, fogkrém, papírzsebkendő stb.) és édességeket vittek.

Ezenkívül, meghallva Kudron Ágnes igazgató kérését, anyagi támogatással járultak hozzá a kazán rendbetételéhez.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó