Hitre épülő élet

A Sápi család minden napból kihozza a legtöbbet. Nem panaszkodnak, inkább hálát adnak. Kétkezi munkával élnek meg szülőföldjükön, s nevelik szeretetben két kislányukat.

Sápi Károly igazi ezermester. A nevetlenfalui családfő mindenbe beletanul, az internetről autodidakta módon sajátítja el a legkülönfélébb technikákat. A fóliaházakkal kezdte, majd kazánt, fűtővíz-puffertárolót készített, kovácsolt dolgot, kerti hintát, garázsboltíveket, templomtoronycsúcsdíszt. A környékbeliek is felfigyeltek rá, egyre több megrendelést kap.

– Ha valamire rástartolok, azon addig gondolkodom, amíg meg nem csinálom.

Ha van munkakedv, idő és pénz, akkor bármi lehetséges Istennel – magyarázza a fiatalember.

Korábban kertészkedtek, de az utóbbi időben leálltak a nagybani zöldségtermesztéssel. Nyitott az új dolgok tanulására, mint mondja, bármibe belefog, a lényeg, hogy a családdal itthon tudjanak boldogulni. Ehhez a felesége is sok segítséget nyújt.

A sütemények és torták sütésében Ducika verhetetlen. Ezek a falu öt boltjában is megvásárolhatók, illetve felkéréseket is teljesít. Mára már annyi tortarendelése van, hogy alig győzi.

– Kókuszkocka, zebra, zserbó és mirinda szelet, de még sorolhatnám, mennyi félét sütök – meséli a fiatal édesanya. – A tortakészítésbe nehezen kezdtem bele, Karcsi biztatott és vett meg mindent, csak hogy ki merjem végre próbálni. Izgultam, mert nagyon felelősségteljes munka és sok odafigyelést igényel, hisz nem ronthatom el valaki legszebb napját.

A süteményezésbe ha kell, az egész család besegít. Barbara és Vanessza nagylányként mozog a konyhában.

Duci harsány nevetése még a mixer hangját is elnyomja, így vidám hangulatban telik a készülődés. Minden receptben van valami kis titok, amitől különleges és utánozhatatlan. Vallják, a legfontosabb összetevő mégis az Istenbe vetett hit és bizalom.

Simon Rita

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó