Legkedvesebb karácsonyom – Fülöp Sándor

Fülöp Sándor utánpótlásedző visszaemlékezése

Sanyi bácsi – ahogy a kárpátaljai futballberkekben ismerik – számára az elmúlt években a karácsonyt megelőző időszak is különleges, ugyanis hagyományosan ekkor rendezik meg a nevével fémjelzett nemzetközi utánpótlástornát, amely ráadásul idén pont aranyvasárnap zárul. Óriási ajándéknak tartja, hogy még életében tornát neveztek el róla. Számára a tornán szereplő gyerekek mosolya és izgalma teszi csodálatossá ezeket a napokat.

– A karácsony számomra az év legszebb időszaka – húzta alá a tréner. – Az a legcsodálatosabb ebben az ünnepben, hogy az emberek megállnak néhány napra, és csak azokra figyelnek, akik igazán fontosak számukra. Megszűnik a külvilág, csend és béke költözik az otthonokba. Karácsonykor összegyűlik a család: gyerekek, szülők, nagyszülők, testvérek. A legnagyobb ajándék ilyenkor a családi béke, főleg mostani rohanó világunkban. Szülőként és nagyszülőként számomra ez a legfontosabb. Ilyenkor felkeressük a távoli rokonokat, kántálni járunk, ami szintén egy kihalóban lévő szokás, de mi még gyakoroljuk.

Sanyi bácsiéknál az ünnepi menü elengedhetetlen része a gombaleves, a töltött káposzta és a bejgli.

– Én kisfiúként hittem abban, hogy az ajándékot a Jézuska hozza, és mi is ugyanilyen lelkesedéssel futottunk be a szobába a karácsonyfához, mint később a gyermekeim, majd utána az unokáim tették. Számomra ezért a gyermekkorom karácsonyai a legemlékezetesebbek. Napjainkban is együtt bontogatjuk az ajándékokat.

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó