Kaposvári „angyal” Tiszapéterfalván

Mint ahogy arról lapunk is tudósított, néhány hete ünnepélyes keretek között vehették birtokba a péterfalvai pedagógusok és növendékeik a magyar kormányzati szervek támogatásának és az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány munkájának köszönhetően a megújult művészeti iskolát. A Borszéki Molnár Dalma asszony kezdeményezésére indított projekt hivatalos átadóünnepségén a magyar kormány számtalan magas rangú tisztviselője között volt egy fiatalember, dr. Fülöp Péter a Kultúráért Felelős Államtitkárság képviseletében, aki „civilben” a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója. Ő akkor ígéretet tett az iskola nebulóinak, hogy ismét ellátogat majd Tiszapéterfalvára, és amiben tud, segít.

Nos, karácsony előtt néhány nappal ez meg is történt. Dalma asszony (az EMIA elnöke), Kovácsikné Scheuer Antónia ungvári vezető konzul, valamint Fülöp Barna beregszászi konzul kíséretében ismét ellátogatott a Tiszapéterfalvai Ifjúsági és Művészeti Iskolába. Mi több, nem üres kézzel, hiszen

színház- és zenekedvelő kaposvári polgárok jóvoltából az intézmény minden diákja karácsonyi ajándékcsomagot vehetett át.

− Élményt élménnyel, előadói összefogás a boldog gyermekekért címmel hirdettük meg jótékonysági programunkat aminek keretében az elmúlt két évben több mint 1600 családnak tettük szebbé a karácsonyát. A Compass Egyesület áll társszervezőként mellettünk, és egyre bővül a lelkes civil támogatók köre – emelte ki dr. Fülöp Péter.

Mindemellett az igazgató úr az intézményt is meglepte, hiszen négy, kiváló minőségű hegedűt bocsájtott a zenetagozatosok rendelkezésére,

melyeket anonimitásuk megőrzését kérő magánszemélyek ajánlottak fel. Ekkora ajándékra bizony nem számított a vezetőség sem. Most látjuk igazán, hogy lelkükben egyre többen élnek együtt Kárpátaljával.

A diákok Ady Karácsonyi regéjével és a közösen előadott Csendes éjjel mondtak köszönetet az ajándékokért, majd Király András igazgató nyújtott át jelképes viszont-ajándékokat a vendégeknek, akik ma már talán nem is vendégek, sokkal inkább tiszteletbeli tiszapéterfalvaiak.

Vérbeli színigazgatóként dr. Fülöp Péter örömmel fogadta el Tóth Bálint polgármester ajánlatát, miszerint tekintse meg, hogy vajon megfelel-e a mai színházi követelményeknek a kultúrház színpada. Az igazgató úr hamarosan a színházi szakember szemével kezdte méricskélni az adottságokat, majd megszületett az újabb jelentős ötlet, miszerint valamikor a közeljövőben,

egy kamaradarab előadásának erejéig talán Tiszapéterfalvára látogat a kapocsvári Csiky Gergely Színház társulata.

Matúz István

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó