Mosolygós arcok, sok boldog gyerek

Kilencedik alkalommal szervezték meg a Karácsonyi Pulzus Cipősdoboz Akciót. Már megszokott, hogy ilyenkor számos gyűjtőhelyen adhatják le adományukat a jószívű emberek. Idén is több ezer doboz gyűlt össze.

Beregszász főterén karitatív programsorozat is zajlott, nagyon sok gyermek kapott ajándékot a Mikulástól, emellett a Máltai Szeretetszolgálat és a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztálya jóvoltából több százan kaptak meleg ételhez. A rendezvényeken dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Kalmár Ferenc miniszteri biztos is részt vett.

Szili Katalin a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Átriumában összegyűlt gyerekekhez és kísérőikhez szólva kihangsúlyozta, köszönet jár a pedagógusoknak az egész évi munkájukért, ugyanis

nagy szerepük van abban, meddig lesz még Kárpátalján magyar szó, meddig lesz lehetőség a szülőföldön való boldogulásra.

– Advent idején az a legfontosabb, hogy az a szolidaritás, szeretet, amit egyébként az anyaország a hétköznapokban is kinyilvánít, még erőteljesebb legyen. Ez reményeink szerint elvezet oda, hogy ötven és száz év múlva is lesz magyar szó Beregszászon – hangsúlyozta a miniszterelnöki megbízott.

Köszöntötte a résztvevőket Kalmár Ferenc, Makuk János, a Máltai Szeretetszolgálat Beregszászi Járási Szervezetének elnöke, Nagy Béla, a KRE Diakóniai Osztályának vezetője, Barta Miklós, a Pulzus Rádió igazgatója. Ezt követően a vendégek a babgulyás tálalásában segédkeztek, amit több száz embernek volt lehetősége megízlelni.

– Áldott volt a mostani akciónk. Kárpátalja hat járásában majdnem ötszáz intézmény vett részt benne. De rengeteg áldást tapasztalhattunk a munka során is, hiszen

partnerszervezeteink mellett több mint száz önkéntes segítette a munkánkat – mondta lapunknak Birta Zoltán a Sion Rádió főszerkesztője.

– A sok gond és probléma ellenére sokan mozdultak meg, rengeteg felajánlás, adomány érkezett, számos nemes csomag készült el, ami sok mosolyt eredményezett. Még nem számoltuk össze az összes csomagot – 4500-nál tartunk –, ezért biztosan megközelítjük idén is az ötezret.

– Idén először pelenkagyűjtő akcióba is belefogtak. Az hogy sikerült?

– Az Elfelejtve programhoz kapcsolódva a Nagyszőlősi Járási Kórház gyermekosztályán, illetve a Munkácsi Gyermekkórházban otthagyott gyermekek számára pelenkagyűjtő akcióba kezdtünk. Megkeresésünkre nagyon sok ember nyitott volt erre, hálás köszönet jár ezért mindenkinek, de elsősorban Istennek.

Mi egész évre szerettük volna ellátni pelenkával az említett intézményeket, nagy álom volt ez, de azt hiszem, az 5500 darab pelenka is hosszú ideig elég lesz.

– A csomagok már célba értek?

– Egyik fő partnerünk, a Sámuel Alapítvány folyamatosan osztja az ajándékokat, ma például Aknaszlatinára vittek egy kisbusznyi csomagot. Nincs is annál jobb visszajelzés, mint a sok mosolygós arc, a sok boldog gyermek. Ezért érdemes, és ezért kell minden évben megrendeznünk ezt az akciót. Az alkalommal élve pedig meg szeretnénk köszönni minden társszervezőnknek, partnerszervezetünknek és médiapartnereinknek, közöttük a KISZó-nak is az együttműködést, a támogatást.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó