Boldog új esztendőt!

Mit hoz az új év? Tudnunk kell, mert mi teremtjük meg. Hozhat bölcsességet és óriási tévedéseket is. Kellő képzelőerővel, kreativitással megtanulhatunk különbséget tenni a kettő között. A bölcs ember elraktározza az emlékeket, túllép rajtuk, a tévedések embere pedig görcsösen ragaszkodik mindenhez, ami már csak a múlt, és jövőt épít még a fájdalmaira is.

Az álmodozók csak az út végét látják.

A valósághoz kötődő okosok kiszámolják, hány lépés vezet oda, azt is tudják, kivel kell azt megtenni, és ott vannak az önbizalommal megáldott emberek, akik úgy vélik, az ő rendeltetésük az útirányt megszabni, és ez nem minden!

Vannak hétköznapi hősök is, akik teszik a dolgukat, élvezik az utat, és új örömökkel, élményekkel, kapcsolatokkal megteremtik azt a holnapot, amiért élni ma is érdemes. Utóbbiak egyszerű, mindennapi bölcsessége teremtette meg azt a történelmet, amiben identitásunk bármikor, akár 2019-ben is, megkapaszkodhat.

Ők nem csak bölcsek, bátrak is, mert bevállalják benső hangjukat, ami valahogy végül mindig jó irányba viszi őket.

Helyén van a szívük, mernek nagyokat álmodni és játszva, kacagva nagyokat lépni, hogy az álmaik megvalósuljanak. Ők azok akik élik a saját életüket, anélkül, hogy megmondanák, te mit tegyél a tieddel. Huncut mosollyal viselik a jót, és keményen, egyenes derékkal a rosszat.

Ragaszkodjunk a pillanathoz, ami nem egy lapot, de egy egész kártyacsomagot dobhat elénk, akár ebben a pillanatban. Játsszuk ki a lapjainkat, és élvezzük akkor is, ha nem nyertesként jövünk ki belőle, mert ott van benne a változtatás, a változás esélye. Tudnunk kell, hogy minden csak rajtunk múlik:

az életünk és szeretteink élete mindig csak a miénk, rajtunk kívül senki nem tud nagyobb felelősséget vállalni.

Az igazán jó ember befelé néz és kifelé hat. Ha jól csináljuk, akkor hátratekintve nem az üres lábnyomainkat látjuk, hanem embereket, gyermekeinket, akik követnek bennünket és ha ott vannak, kötődésük, szeretetük nekünk is új lendületet adhat. Éppen ezért fontos, mennyi szépet és jót tudunk kihozni abból a pillanatból, amit emberi életnek nevezünk. Rajtunk kívül senki nem tehet ilyen sokat a jövőért, éppen ezért hozzuk ki magunkból és embertársainkból is a maximumot a 2019-es esztendőben is!

Ehhez kívánok lelkiekben gazdag, boldog új esztendőt!

dr. Zubánics László Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó