Nagybégány a bajnok

A díjátadó ünnepséggel lezárult a beregszászi városi nyílt kispályás labdarúgó-bajnokság. Az idei egyfordulósra tervezett kiírásban 12 csapat vett részt, hét városi, négy járási és az idegenlégiós Csongor. A visszajelzések alapján a torna igencsak színvonalasra sikeredett!

A bajnokságban a beregszászi Gela FC végzett a harmadik helyen, a Makkosjánosi FC lett a második, míg a bajnoki címet a Nagybégányi FC szerezte meg. A városházán megtartott az ünnepélyes díjátadón Babják Zoltán polgármester nyújtotta át a bajnoki trófeát a győztes csapat kapitányának, a dobogósoknak az érmeket, valamint a részvételi okleveleket. A bajnokság legjobb kapusa Valerij Galaj (Gela FC), a legjobb gólvágója Buda Péter Pál (Nagybégányi FC), míg a legjobb játékos Gajdos Gergely (Makkosjánosi FC) lett.

A tornára a városi tanács, a városi labdarúgó-szövetség, valamint az Egészséges család – egészséges város civil szervezet szervezésében került sor.

Lőrinc Zsolt, szövetség elnöke lapunknak elmondta, hogy nagyon pozitívak voltak a visszajelzések. A Vérka-parti városban és a járásban is komoly játékoshiánnyal küzdenek a csapatok. Ennek legfőbb oka, hogy óriási méreteket ölt a kivándorlás és a külföldi munkavállalás, sokan magyarországi megyei szintű egyesületeknél fociznak. Emiatt szinte lehetetlen egy nagycsapatot összeverbuválni, ugyanakkor akad 10-12 futballozni akaró kis gárda. Kiemelte, ezek teljesen amatőr együttesek, amelyek hetente-kéthetente járnak össze. A jövővel kapcsolatban a szövetség elnöke elmondta, 2019-ben félpályás tornát szerveznek.

 

Forrás:

KISZó/Szabó Sándor

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó