Az év első ajándékai

Sokak számára az újév nem csupán a pezsgődurrogásról és a tűzijátékról marad emlékezetes, hanem arról is, hogy ekkor bővült a család egy várva várt új taggal. Mozgalmas, sőt extrém volt ebből a szempontból a szilveszter éjszaka a megyeszékhely szülészetén.

Elsőként 1 óra 20 perckor egy 2550 grammos kislány látta meg a napvilágot, akinek szülei az Ungvári járásban élnek.

Édesanyja, aki első gyermekének adott életet, nem szerepelt az orvosi nyilvántartási rendszerben. Tíz perccel követte őt az a kisfiú, akit 2750 grammal nagydobronyi édesanyja hozott a világra. 4 óra 1 perckor és 4 óra 3 perckor két iker kislány sírása verte fel a szülőotthont. Édesanyjuk Técsőről érkezett és várandóssága harmincötödik hetében császármetszéssel segítették életre babáit. A picik 2000 és 2001 grammal születtek. A sort újabb kislány folytatta 7 óra 12 perckor, aki mindössze 950 grammot nyomott, ezért inkubátorba került. Édesanyja a rahói járási Felsőapsáról érkezett, s jóval korábban, terhessége 29. hetében indult meg nála a szülés.

A Bereg-vidék első babája január 1-jén, 1 óra 25 perckor jött a világra a Beregszászi Járási Kórház szülészeti osztályán.

Mind a fiatal anyuka, mind pedig a kislány jól van.

– Sára az első babánk, már nagyon vártuk a jövetelét – mondta örömtől csillogó szemmel Kacsó Henrietta. – Éjfélkor jöttünk be a kórházba, ugyanis a fájásaim egyre sűrűbbek voltak, ezért anyukám, aki huszonöt éve a szülészeten dolgozik, azt tanácsolta, igyekezzünk. Éppen akkor lépkedtem fel a lépcsőn, amikor javában ropogott a tűzijáték. Mondhatjuk, hogy Sára igazi szilveszteri baba. Ahhoz képest, hogy első gyermek, szinte perceken belül a világra jött, hála Istennek könnyű szülésem volt – tette hozzá a gáti anyuka. Elárulta, a kislány 3150 grammal és 51 centiméterrel született. Mindkét oldalról első unoka, így nem is kérdés, mennyire várják a nagyszülők a kis jövevényt.

– Számítottak rá, hogy a Bereg-vidék első babája az önöké lesz?

– Nem igazán, ugyanis január 15-re voltam kiírva, de a kislányok jobban sietnek. Így valóban emlékezetes az ő érkezése.

Volodimir Szaharda főorvostól megtudtuk, eddig még nem született beregszászi baba, a bennlévő anyukák, akik Sára születése után adtak életet gyermeküknek, a Beregszászi járásból valók.

Magyar Tímea, Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó