Halálos karambol, figyelmeztetés a havazás miatt

A szombatra virradóan kezdődött havazás egyre több gondot okoz a megye útjain is.

A kárpátaljai kormányzó hivatalos weboldalán arról tájékoztatott, hogy a vidék útjai bár nehezen, de mindenütt járhatók. Közlése alapján mind a négy hágón biztosított a forgalom, a katasztrófa-elhárítási szolgálat gépei és munkatársai a kiemelten veszélyes szakaszokon ügyeletet tartanak. Az éjjeli órákban Mizshirja (Ökörmező) közelében egy a hóban elakadt kamiont már vontatniuk is kellett. Az útkezelő hótakarító gépei a legforgalmasabb főútvonalakon elkezdték a takarítást.

A megyei meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban a hegyvidéki járásokban akár mínusz 15 fokig is lehűlhet a levegő, de mínusz 10 fok bárhol másutt is lehet. Emellett megyeszerte kiterjedt havazásokra lehet számítani.

Ezért arra kérik az autósokat, akiknek nem muszáj, inkább ne induljon útnak.

Közben, még péntek este, a havazás megkezdése előtt szörnyű karambol történt Munkács közelében. Egy VW Passat 49 éves beregszentmiklósi (Csinagyijevo) sofőrje szabálytalan előzés közben frontálisan ütközött egy Ladával, amit 36 éves falubelije vezetett. Mindketten életüket vesztették. A vétlen személyautóban utazott az elhunyt apa 7 éves kislánya, akit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak a munkácsi megyei gyermekkórházba, ahol jelenleg is küzdenek a kicsi életéért.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó