Csodával határos megmenekülés

Csütörtökön késő éjjel siker koronázta azt a négy napja tartó kutatást, ami egy, a Kárpátokban eltévedt kijevi turista megmenekülését célozta.

Amint arról a KISZó Online is beszámolt, a múlt hétvégén több felelőtlen kiránduló is eltévedt a havas hegyek lankáin. Volt, akiket azonnal sikerült megtalálni, de egy férfira csak későn leltek rá, már meghalt.

Sokáig semmit sem lehetett tudni a kijevi Igor Hriscsenkóról sem, akinek szintén nyoma veszett. Az egyébként rutinos hegymászó még január 6-án tért le a kijelölt útról. Eltévedésekor az ökörmezői járás területén tartózkodott, végül 15 kilométerrel odébb, a szolyvai járásban találtak rá. Életét az menthette meg, hogy sikerült meghúzódnia egy vadász menedékházban. Az elmúlt napokban kétszer is sikerült telefonkapcsolatba lépnie az őt keresőkkel, s az általa elmondottak alapján valamelyest behatárolták azt a területet, ahol tartózkodhat. A megyei katasztrófa-elhárítási szolgálat hatalmas erőket mozgósított a felkutatásához, helikoptert is bevetettek, de több tucatnyi önkéntes és jó helyismerettel rendelkező helyi vadász is bekapcsolódott a munkába. Sőt, még a szomszédos Lemberg megyéből is érkeztek hegyimentők.

A teljesen kihűlt férfit, aki végtagjain fagyási sérüléseket is szenvedett, átadták a mentősöknek, akik a Szolyvai Járási Kórházba szállították, s ott az intenzív osztályon kezelik. Megmenekülésének története kétségtelenül filmbe illő!

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó