Kárpátalja drága hely

Az úgynevezett szociális élelmiszerek ukrajnai piacán végzett felmérés eredménye szerint a legdrágábban Kijevben, Donec megyében és Kárpátalján lehet kajaféléket vásárolni, írja közösségi oldalán Alekszej Dorosenko, az ukrajnai forgalmazók egyesületének elnöke.

A három régióban kínálják a vizsgált termékek közül a legdrágábbakat, állítja a szakember. Kijevben hét féle árucikk került a nagyon drága kategóriába, míg a holtversenyben második Donec megyében és Kárpátalján tízet illet a besorolás. A következő helyen Herszon megye három drágasággal „szerénykedik”. A szociális kosárban lévő alapvető élelmiszerek közül

Kijevben a fehérkenyér a legdrágább, amelynek kilója 35,9 hrivnyába kerül, miközben annak országos átlagára 21 hrivnya 50 kopijka.

Kárpátalján a liszt kilónkénti ára 12,7 hrivnya (országos átlag: 11,2 hrivnya), ugyanennyi tatárkáért 21,2 (16,6), mélyhűtött halért 80,01 (72,9), egy liter étolajért 37,6 (35) hrivnyát kell fizetni. Az alapvető élelmiszerek Ternopil megyében a legolcsóbbak, áll a felmérésben.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó