Emeletes vonattal Záhonytól Budapestig

Hamarosan emeletes, 600 férőhelyes, szuperkényelmes vonatokkal közlekedhetnek azon kárpátaljai utazók, akik Záhonyból szeretnének Nyíregyházára, Debrecenbe vagy akár egészen Budapestig eljutni.

Az Európai Unió kohéziós alapjából 166 millió euró befektetésnek köszönhetően az utasok hamarosan jobb körülmények között utazhatnak néhány magyar fővárosba tartó és onnan induló vonaton – közölte Brüsszelben Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos. Elmondta, az uniós hozzájárulás 11 nagy befogadóképességű, emeletes vasúti jármű beszerzését teszi lehetővé, amelyek a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon, valamint a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes, és a Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasúti vonalakon fognak közlekedni.

A frissmedia.hu közlése szerint a 600 ülőhellyel rendelkező vonatokon a kerekes székek és a kerékpárok számára kijelölt hely is lesz. A wifi-hálózat mellett audiovizuális rendszerekkel, biztonsági kamerákkal és csatlakozóaljzatokkal is fel lesznek szerelve.

Azt pontosan még nem lehet tudni, mikor indulhat az első ilyen vonatjárat. Ám feltehetőleg nagyon örülnek majd neki a kárpátaljai utazók is, hiszen rengetegen veszik igénybe a Záhonyból induló, Budapest irányába tartó járatokat. Mint arról a KISZó Online már többször is írt, tavaly év végén beindult a Munkács–Budapest InterCity-járat is.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó