Eltört egy gázvezeték Ung-vidéken, több faluban nincs gázszolgáltatás

Tizenhat Ung-vidéki és Bereg-vidéki település maradt gázszolgáltatás nélkül szombat délelőtt. Egyelőre azt sem lehet tudni, mikor lesz újra gáz.

A közel 4 és fél ezer háztartást érintő baleset szombat délelőtt következett be az Ungvári járási Cservona közelében. Egy föld alatt húzódó, középnyomású vezeték sérült meg, ami miatt azonnal életbe lépett az automatikus riasztási rendszer és Csaptól Beregszászig húzódóan 16 településen leállt a gázszolgáltatás.

Az érintett falvak: Cservona, Dimicső, Tiszaújfalu, Eszeny, Szalóka, Tiszaásvány, Tiszaágtelek, Kisdobrony, Nagydobrony, Szernyehát, Danilovka, Kisbakos, Nagybakos, Bátyú, Badótanya.

A megyei közigazgatási hivatal információja szerint a megyei gázszolgáltató emberei már elkezdték a javítási munkálatokat, de azt nem tudják megmondani, mikor lesz ismét gázszolgáltatás a több mint négyezer érintett háztartásban. Félő, hogy ha tömegesen elkezdenek árammal fűteni, akkor villany sem lesz, hiszen a túlterhelt vezetékek miatt ott is gondok adódhatnak. Ráadásul az éjjel kemény mínuszokra lehet számítani a meteorológiai tájékoztatás alapján.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó