Nem veszített népszerűségéből az ungvári teremfoci liga

A tavalyi szezonhoz hasonlóan az idén is 32 csapattal kezdődtek el az ungvári teremlabdarúgó liga (UFL) küzdelmei. A csapatok négy, egyaránt nyolccsapatos osztályban játszanak: a szuper-, a felső, az első, valamint a második ligában. A 2018/19-es idény klasszikus két körben zajlik, ami azt jelenti, hogy a 14. forduló után dől el, melyik csapat lesz osztálya bajnoka.

Az előző szezonhoz hasonlóan az újoncok ezúttal is selejtezőmeccseken döntötték el, ki melyik ligában szerepelhet. A csapatok 15 játékosból plusz két játékosedzőből álló kereteket nevezhettek. Az első két osztályban nem korlátozták a megyei élvonalban futballozók számát, viszont a két alsóbb ligában maximum három első osztályban szereplő focista szerepelhet a keretben. Folyamatosan lehet változtatni a kereten, mindössze két kikötése van a szövetségnek: a játékosok száma nem lehet több 15-nél és menet közben már nem lehet átigazolni. A sorozat november 10-én rajtolt, az utolsó fordulót március 3-án rendezik, a meccseket a baranyai Zinedine-sportközpontban vagy az ungvári Junyiszty-sportcsarnokban bonyolítják le.

Az előző szezonhoz képest az elit ligában van a legnagyobb változás, ugyanis a Minaji FC, az Ungvári Proszopekt, Radvánc és az Ungvári Nemzeti Egyetem csapata az idén nem indult a sorozatban, a Munkácsi Berkut pedig egy osztállyal lejjebb nevezett. Így a felső ligából feljebb léphetett az Olimpik, az Uzsnet és a Viking, a negyedik megüresedett helyet az osztályozó keretében Ókemence együttese kaparintotta meg.

Jó hír a futsal szerelmeseinek, hogy az országos amatőr liga idei fináléját – ahol a teremligák megyei győztesei mérik össze tudásukat – Ungváron rendezik, így az szuperliga győztese élvezheti a hazai pálya előnyét. Még egy újdonság, az ungvári elitosztályt az Ukrán Futsal Szövetség kezdeményezésére beemelték az országos második ligába, amivel az együttesek profi státuszt kaptak. Ez a sorozat március 10-én rajtol, az ungvári csoport győztese továbbjut a második liga playoff körébe, ahova hét csoport legjobb csapatai kerülnek be.

Kicsit visszakanyarodva az UFL-hez, kilenc forduló után szinte az összes osztályban nagyjából kirajzolódtak az erőviszonyok. Az elit ligában a Medea vezet 22 ponttal, de csak kettővel előzi meg az Uzsnet csapatát. Harmadik az Olimpik 17 ponttal, a szuper liga tagja még az UTEI, a Viking, Ókemence, a Junipov és a Vopak. A felső ligában jelentős előnyt gzűjtött össze a tavaly még élvonalbeli Berkut, a munkácsi egylet 22 ponttal áll a tabella élén, második Perecseny (17), harmadik az Epicentr (13). Igen szoros a tabella az első ligában, a megyei katasztrófa-elhárítási szolgálat csapata, a Ratyivnik vezet 24 ponttal, előnye mindössze egy pont a Timvir előtt, a harmadik pozícióban tanyázó Traktornak 17 pontja van. A legalacsonyabb osztályban a 27 pontos Lugos áll az élen, a második Zinának 20, a harmadik KSZ Ungvárnak 17 pontja van. Folytatás a hétvégén.

Forrás:
KISZó/Szabó Sándor
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó