Juliska lett a kiválasztott

A beregszászi Fülöp Julika a 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola harmadik osztályos tanulója, kedvenc tantárgyai közé tartozik az angol és az informatika. Két éve a Beregszászi Művészeti Iskola tanulója is, az ügyes, szorgalmas kislány zongorázni tanul, bevallása szerint nagyon szereti ezt a hangszert. Ő maga döntött úgy, hogy zeneiskolás szeretne lenni.

– Alig várom, hogy végre zongoraóra legyen, már a négykezes daraboknál és a Mozart-műveknél tartunk. A tavalyi első fellépésem a Magyar Kultúra Napján volt. Egy cseppet sem izgultam, mindig várom a színpadi szerepléseket – árulta el a kislány, aki már énekversenyt is nyert. Most már még több lehetősége lesz a gyakorlásra, hiszen a beregszászi születésű Medvigy Viktória által a zeneiskolának felajánlott zongorát Julika kapta meg. A hangszer addig lesz a család birtokában, ameddig a gyerek zeneiskolás. Az anyuka elmondása szerint, nagy segítség a családnak a zongora, hiszen eddig csak szintetizátoron gyakorolt a kislány, amin például nincsenek pedálok.

– Hálásak vagyunk mind a zeneiskolának, mind pedig Medvigy Viktóriának a zongoráért. Remélem, Julika szorgalmával meghálálja a szép ajándékot. Azt hiszem, az, hogy a mi kislányunkra esett a választás, sokkal, de sokkal nagyobb elismerés, mint a kitűnő osztályozás – fejtette ki az édesanya.

Bobály István, a művészeti iskola igazgatója megkérdezte kollégáit, melyik tehetséges tanítványuknak nincs otthon hangszere, és megérdemelné, hogy ő kapja a zongorát. Mindannyian egyetértettek abban, hogy Fülöp Julika legyen a kiválasztott, akivel tanára, Jurinka Zsanett meg van elégedve, hiszen a kislány tehetséges és nagyon szorgalmas.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó