Kire fognak szavazni a kárpátaljai magyarok?

A mukachevo.net is beszámolt arról, hogy a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség UMDSZ) képviselői egyeztettek az ukrajnai elnökválasztással kapcsolatban.

Az ukrán nyelvű hírportál szerint a kárpátaljai magyarok nem könnyű döntés előtt állnak. A HVG-re hivatkozva a mukachevo.net azt közölte, még nem tisztázott, hogy a kárpátaljai magyarok melyik jelöltet támogatják.

A hírportál azt is megjegyzi, hogy az ukrán ellenzéki pártok képviselői egymás után keresik fel a helyi magyar politikusokat azzal az ígérettel, hogy voksukért cserében megváltoztatják a magyar közösség számára elfogadhatatlan törvényeket.

A munkácsi internetes kiadvány idézi Jaroszlav Halasz kijelentését, mely szerint a kárpátaljai magyarok még sohasem kaptak akkora figyelmet, mint amióta Hennagyij Moszkal a megye vezetője.

A megyei állami közigazgatás helyettes elnöke figyelmeztet: amennyiben Porosenko nem nyer, Moszkalnak mennie kell, s a magyarok a számukra nem túl jó ellenzéki szerepbe kényszerülnek.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó