Kézilabda: pontosztozkodás két szomszédvár rangadóján

Az elmúlt hétvégén rangadóval folytatódott az ukrán élvonalbeli női kézilabda-bajnokság. A 8. fordulóban az Ungvári Kárpáti a címvédő és eddig veretlenül álló Lembergi Halicsankát fogadta hazai pályán. A találkozókat megelőzően a Halicsanka 27 ponttal vezette a tabellát a 22 pontos kárpátaljai együttes előtt, így egy esetleges kettős hazai siker esetén a Kárpáti faraghatott volna a hátrányából.

Ahogy a két szomszédvár rangadóin általában, most is dugig megtelt a Junyiszty Sportcsarnok. A vendégek kezdték jobban a találkozót, negyed óra elteltével már 10–3-ra vezetett a Halicsanka. Viktor Csernov lányai nagyon bátortalanul, sok hibával játszottak, talán túlságosan is tisztelték az ellenfelet. Gyorsan, sok mozgással vezették támadásaikat a rutinosabb lembergiek, és erre nehezen érzett rá a fiatalokkal tűzdelt hazai együttes. A házigazdáknak a folytatásban sikerült rendezniük a soraikat, ám a hátrányból így sem tudtak lefaragni. 15–8-as lembergi vezetéssel fordultak a csapatok. A második félidőben folytatódott a vendéguralom, 11 góllal (18–29) is ment a Halicsanka. A hajrában a lembergiek mestere a megnyugtató előny tudatában pihentette legjobbjait, ekkor a Kárpáti 5 gólra csökkentette a hátrányát, ám a győzelem elérhetetlennek bizonyult, így végül 30–25-ös vereséget szenvedett az ungvári egylet.

A másnapi visszavágó szorosabb csatát és Kárpáti sikert hozott. A Kárpáti sokkal felszabadultabban, magabiztosabban és bátrabban kézilabdázott, aminek meg is lett az eredménye – a csapatok 15–12-es hazai vezetéssel vonultak szünetre. A második 30 percben is az ungváriak domináltak, a lembergiek hibáit kihasználva hét góllal is elhúztak. A hajrá kicsit szoros lett, az eredménykozmetikázás 28–26-nál zárult a dudaszó pillanatában. A Halicsanka ezzel elszenvedte első vereségét az idei pontvadászatban. Mindkét meccsen az ungvári Jana Hotra volt a legeredményesebb, összesen 20 góllal terhelte meg az ellenfél hálóját.

A tabellát a 29 pontos Halicsanka vezeti a 24 ponttal második Kárpáti előtt. Az ungváriakat a Real Mikolajiv követi 21. A következő fordulóban az ungváriak a dicső múltú Kijevi Szpartakot fogadják hazai környezetben

Forrás:

KISZó/Szabó Sándor

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó