KISZó-kérdés: miért olvad el az aszfalt?

Az elmúlt másfél-két hétben az utak rossz állapota kiemelt téma volt a kárpátaljai ukrán és magyar nyelvű sajtóban és a közösségi média felületein. Katasztrofális állapotok uralkodtak és változatlanul uralkodnak nemcsak az alsóbbrendű, hanem a főútjainkon is, és a városi szakaszok sem képeznek kivételt ez alól. Egy hete megmozdulást is szerveztek elégedetlen autósok a megyei közútkezelő székháza elé, válaszokat szerettek volna kapni arra, miért ilyen rossz a helyzet. Az illetékesek az alulfinanszírozottsággal, illetve a kemény téllel „mosakodtak”. Ehhez kötődött e heti kérdésünk is. Arra voltunk kíváncsiak, önök szerint miért ennyire rosszak az utak Kárpátalján?

Ahogy első alkalommal, most is egy héten keresztül a KISZó Facebook-oldalán lehetett szavazni a feltett kérdésre. Kicsit tartottunk attól, hogy túl egyhangú lesz a felmérés. Nem meglepő módon beigazolódtak félelmeink. Két válaszlehetőségre voksolhattak a facebookozók: a téli időjárás, illetve kivitelezési hibák miatt. A voksolás ezúttal is csütörtök délután zárult le, a nem reprezentatív felmérésben százötvenhatan mondták el a véleményüket, ami újabb rekord, ugyanis legutóbb 141-en voksoltak.

A válaszadók többsége, 97 százaléka vélekedett úgy, hogy kivitelezési hibák miatt kátyúsak az utak, vagyis a közútkezelő slendriánsága okolható a helyzetért.

Mindössze 3 százalék, – persze van valamennyi hibafaktor– mondta azt, hogy a kemény tél tette tönkre az utakat. Igen aktívak voltak a kommentelők, valaki szerint nem hibáról van szó, hanem arról, hogy elsikkasztják az erre szánt pénzt, másvalaki az észérvekkel próbált érvelni: „Más országokban is van tél, sőt még bizarrabb időjárási viszonyok mint Kárpátalján, mégis sokkal jobbak az utak”.

Az eredménnyel kapcsolatban rendhagyó módon ezúttal a megyei közútkezelő vállalat vezetőit, az illetékeseket szerettük volna megkérdezni, miért vannak az emberek ilyen véleménnyel róluk. Lehetőséget akartunk adni nekik arra, hogy megvédjék a mundér becsületét. Ám a feltételes módból már kitalálhatták, nem sikerült a szembesítés, ugyanis két nap alatt sem tudtunk egyetlen illetékest sem megszólaltatni a kérdésben.

Már ott problémába ütköztünk, hogy a közútkezelő hivatalos honlapján feltüntetett telefonszám egyike sem csengett ki, egyébként ugyanezek az elérhetőségek vannak feltüntetve a megyei közigazgatás portálján is.

Mivel telefonon nem sikerült időpontot egyeztetni, így személyesen próbálkoztunk a megyei közútkezelő Szobránc utcai székházában, ahol is a portás felvilágosított, hiába fáradtam ide, az igazgató napok óta házon kívül van. Arra a kérdésünkre, beszélhetnénk-e esetleg a főmérnökkel, már pozitív válasz érkezett. Az öregúr azt állította, hogy aznap többször is látta. Szabó József irodájában viszont a titkárnő úgy tájékoztatott, hogy felettese betegszabadságon van. Arra a megjegyzésre, hogy látták az épületben, azt mondta, az kizárt. Mihajlo Popovics irodájában azt közölték, hogy az igazgató Kijevben tartózkodik. Másnap újra próbálkoztunk, ám akkor sem jártunk sikerrel.

A közútkezelő vezetése állandóan házon kívül tartózkodik, vélhetően nem aszfaltoznak, de így érthető, miért olyanok az útjaink, amilyenek.

Ami a telefonszámot illeti, kiderült, már rég megváltoztatták, csak épp elfelejtették lecserélni a portálon az újra.

Az e heti kérdésünk így hangzik: Tervezi-e a közeljövőben elhagyni Kárpátalját? Idővonalunkon már lehet szavazni!

Szabó Sándor

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó