Szeles tavaszi napok, több-kevesebb csapadékkal

Pénteken egy hidegfront érkezik élénk, erős északnyugati széllel, eleinte nyugaton, majd egyre több helyen esővel, záporokkal. Délután kis eséllyel az ég is megdörrenhet. A hőmérséklet nem esik vissza jelentősen, napközben 9-16 fokra van kilátás.

Szombaton északkeleten mínuszokkal indulhat a reggel. Napközben sok lesz felettünk a felhő, eső, zápor elsősorban a Dunántúlon várható. Több napsütés északkeleten ígérkezik. A gyenge, mérsékelt északias szelet néhol élénk lökések kísérhetik. Délután 5-12 fok valószínű.

Vasárnap is túlnyomóan felhős időre van kilátás, nyugaton süthet többet a nap. Gyenge eső, zápor helyenként előfordulhat. A délnyugati szél több helyen megélénkül. Délután keleten, északkeleten 10 fok alatt marad a hőmérséklet, máshol 10-15 fok valószínű.

Hétfőn szeles idő körvonalazódik. Sokat süthet a nap, este északnyugaton záporok, eső, egy-egy zivatar is kialakulhat. Enyhe lesz a hajnal, majd 12-18 fok közötti maximumokat mérhetünk. A kedd is szeles lesz, elszórt záporok továbbra is előfordulhatnak. Délután 8-14 fokos maximumokra készülhetünk.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó