Farsang a végeken

A Técsői Hollósy Simon Középiskolában nagy súlyt fektetnek a hagyományőrzésre. Azon vannak, hogy ne merüljenek a feledés homályába az emberek mindennapi dolgos életét feloldó népi mulatságok, szokások.

Ezek egyike, a gyerekek körében is nagyon kedvelt, télűző, tavaszt köszöntő farsangi mulatság. Nem csoda hát, hogy az intézménybe látogatók valóságos mesevilágba csöppentek a hét végén. A folyosókon boszorkányok, testőrök, katicabogarak, tündérek, bohócok nyüzsögtek, de találkozhattak Hófehérkével és a törpékkel, sőt még egy szivárvánnyal is.

A mulatság felvezetője egy kis színdarab volt, amellyel a 2 C. osztály tanulói készültek. Azt mutatták be, hogy sohasem magányos az a gyerek, aki kedveli a mesét és szeret olvasni. A felkészítő pedagógus, Hozjár Brigitta kiemelte, idén kicsit több nehézséggel járt a felkészítés, mivel közbejött a karantén, de a gyerekek szívesen vállalták a pluszmunkát.

A színdarab után következett az igazi farsangi mulatság, amelynek a végén értékelték és jutalomban részesítették a legeredetibb és legötletesebb jelmezek viselőit.

Bökényi Magdolna

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó