KMDFKSZ tudománynépszerűsítő körút – 2019

2019. február 22-én ismét elstartolt a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének (KMDFKSZ) tudománynépszerűsítő körútja. A diákszövetség elnökségi tagjai és aktivistái felkészülve indultak el népszerűsíteni a KMDFKSZ-t és a továbbtanulási lehetőségeket itthon – Kárpátalján.

A körút célja, hogy a kárpátaljai oktatási intézmények végzős hallgatóit arra ösztönözzék és motiválják az önkéntesek, hogy itthon folytassák tanulmányaikat magyar nyelven. Mindannyian tudjuk, hogy a diákévek nemcsak a tanulásból állnak, hiszen egy egyetemistának szüksége van arra, hogy kilépjen a komfortzónájából, és élménydús programokban vehessen részt. A KMDFKSZ ezt évről évre megteremti a fiatalok számára.

A diákszövetség kulturális és tudományos rendezvényeket és lehetőségeket is kínál a fiataloknak. Népszerűsítő körútjuk eddig közel 20 oktatási intézményt ért el, és a következő két hét folyamán pedig számos középiskolába, líceumba és gimnáziumba szeretnének még ellátogatni, amelyen a KMDFKSZ mellett bemutatják az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán–Magyar Oktatási–Tudományos Intézetét is (UNE UMOTI).

A körút minden állomásán a KMDFKSZ tagjai meghívják az oktatási intézményeket a diákszövetség tanulmányi vetélkedőjére, amelyet 2019. március 20-án (szerdán) rendeznek, s melynek idén 10. alkalommal is az UNE UMOTI ad otthont. A KMDFKSZ egy tanévben közel 30 programot valósít meg. A Tudománynépszerűsítő körút támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Bence Norbert,
a KMDFKSZ elnöke

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó