Válasz a sors csapásaira

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára három felújított óvodát adott át az Ungvári járásban. A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében megújult a csapi Mese, a téglási Tündérkert, valamint a kereknyei kisdedóvó.

Az államtitkár óvodaátadó beszédében örömét fejezte ki, hogy egyre több ukrán szülő választja gyermeke számára a jobb feltételeket biztosító magyar óvodákat és iskolákat Kárpátalján, ezzel is erősítve a térség hagyományos kulturális sokszínűségét.

A nap folyamán került sor a TV21 Ungvár székházának avatóünnepségére is.

A magyar kormány újjáépítette a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) tavaly felgyújtott épületét, ahol most a magyar televíziócsatorna stábja kapott helyet.
Potápi Árpád János beszédében kiemelte: Magyarország Kormánya kiáll a kárpátaljai magyarság és a régió mellett, támogatja az itteni ukránságot is. Az államtitkár hozzátette:

a magyarság itt minden nehézség ellenére megkapaszkodott, megerősödött, és a sors csapásaira válaszként fejlesztéssel, bővítéssel, újjáépítéssel válaszolt.

Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament képviselője úgy fogalmazott: rendkívül szimbolikus, hogy az egy éve felrobbantott KMKSZ-székház új funkciót kapott, és a helyén modern tévéstúdió alakult. Ez jól mutatja a kárpátaljai magyarság élni akarását, tettrekészségét, és reményt ad a jövőre nézve is.
Kulin Zoltán, a TV21 Ungvár televízió igazgatója az avatóünnepség végén körbevezette a jelenlévőket az új funkciót kapott székházban.

S. R.

Orosz Ildikó és Potápi Árpád János leleplezi a táblát Csapon

Az ovisok előadása Tégláson
Brenzovics László és Potápi Árpád János, miután átvágta a magyar televíziócsatorna épületének avatószalagját (Szabó Sándor felvétele)
Forrás:

KISZó/Fotó: Zunko Barnabás

Post Author: KISZó