A kárpátaljai fejlesztésekről is szó volt

A Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás épületében került sor Mikola Baltazsi, az Ukrán Külügyminisztérium Stratégiai Kommunikációs Főigazgatósága különleges ügyekben megbízott nagykövete soros megbeszélésére dr. Grezsa Istvánnal, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztossal.

A megbeszélésen elsősorban azok a támogatási programok együttes koordinálásáról volt szó, amelyeket Magyarország Kárpátalján, illetve Ukrajna egyéb régióiban kíván megvalósítani.

Grezsa István beszédében részletezte az idei évi programokat, majd ukrán partnere fejtette ki ezekkel kapcsolatban a külügyminisztérium álláspontját.

A megbeszélésen jelen voltak az ungvári és a beregszászi magyar külképviseletek vezetői, illetve Brenzovics László parlamenti képviselő, a KMKSZ elnöke és Zubánics László, az UMDSZ elnöke, akik az elhangzottakkal kapcsolatban megfogalmazták álláspontjukat.

A közel egyórás találkozó után a felek megkoszorúzták Tarasz Sevcsenko és Petőfi Sándor szobrát, a Majdan hőseinek emlékművét, majd ellátogattak a Jalinka (Fenyőfa) többtannyelvű óvodába, amelyet nemrég újítottak fel magyarországi támogatással – olvasható az UMDSZ közösségi oldalán.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó