Tisztújító közgyűlést tartott a KMEDT

Nem történt változás a Kárpátaljai Magyar Egészségügyi Dolgozók Társasága (KMEDT) élén, mivel a megyénk magyar ajkú egészségügyi dolgozóit tömörítő szervezet tisztújító közgyűlésén a tagság ismét – az elnöki tisztséget immáron két évtizede ellátó – dr. Csík Adalbert Ferencnek szavazott bizalmat.

A KMEDT fórumnak a Técsői Járási Művelődési Ház nagyterme adott otthont. Csík Adalbert Ferenc a 354 főt számláló közösség, 2018. évi tevékenységéről és gazdálkodásáról tartott részletes beszámolót, amely egyébként a Magyar Egészségügyi Társaság (MET) legnépesebb tagszervezete.

A márciusi székelyudvarhelyi családorvosi továbbképző konferenciáról Pauk Volodimir, a májusban Kaposváron tartott MET jubileumi ülésről Jakab Lajos, a júniusi révkomáromi tudományos konferenciáról Sztankaninec Klára reerált. A KMEDT szeptemberi hazai rendezvényéről, a Viski VIII. dr. Novák Endre Napokról, valamint a vajdasági Zentán októberben lebonyolított konferenciáról Csík Adalbert Ferenc beszélt.

Ezután ismertették a MET 2019. évi programtervezetét. Felhívták a figyelmet arra, hogy szeptemberben

Aknaszlatina ad otthont a IX. dr. Novák Endre Napoknak.

Jakab Lajos, az ,,Év családorvosa a Kárpát-medencében” projekt kárpátaljai kurátora részletes beszámolót tartott az idei pályázat kiírásáról. Emlékeztetett, március 15.-ig várták a kárpátaljai családorvosok jelentkezését.

A közgyűlésen arról is döntöttek, hogy az alelnöki tisztséget Pauk Volodimir és Debreceni Katalin látja majd el. a KMEDT titkárának Miljó Erikát választották, a felügyelő bizottság elnöki tisztét továbbra is Jakab Lajos látja el.

A járási vezetők megválasztása során először került kinevezésre a Rahói járás felelőse. Zelinszky Rudolfot választották meg. A többi helyen nem történt változás: a Técsői járásban Csík Adalbert Ferenc, a Husztiban Kovács Mihály, a Nagyszőlősiben Pohorilják László, a Beregszásziban Pauk Volodimir, a Munkácsiban Varga László, míg Ungváron Mincsuk Alexandra tölti be a tisztséget.

A fórum jóváhagyta három új tag felvételét.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó