Sokkal jobb iskolába járni

Nagyon közvetlen, közlékeny, tüneményes kislány. Határozott, és segítőkész. Szeret olvasni, táncolni és szerepelni. Tudja és érti a matematikát is. Hogy kétség se férjen állítása helytállásához, gyorsan elvégez néhány szorzást és osztást csak úgy, szóban.

Bocskor Antónia, nem is olyan régen még óvodába járt, most már a Hollósy Simon Középiskola 2. A osztályának a tanulója.

– Amikor még óvodába jártam, ukrán óvodába jártam, hogy megtanuljak beszélni ukránul – magyarázza nagyon komolyan –, azt hittem, hogy a sok matematika fárasztó, de nem. Sokkal jobb iskolába járni, és nem baj, hogy sokat kell tanulni, attól a mi kis eszünk jobban fog mozogni. Nagyon szeretek olvasni. A matematika azért jó, mert számolni kell, és a szorzótáblát is tudom.

Kedvenc órám a torna, megerősödünk tőle, és egészségesek leszünk – sorolja. – Még azért is szeretek iskolába járni, mert kedves a tanító néni.

Antóniánál jobb beszélgetőpartnert keresve sem lehet találni. Mindenre tudja a választ, és válaszol a fel sem tett kérdésekre is. Elmondja, tudja, hogy nem szabad kiszaladni az útra, mert elütheti az autó.

Van egy kistestvére, Dániel, aki áprilisban lesz egyéves, s már tud járni.

Nagyon édes, amikor mosolyog, olyan kis gödröcskék vannak az arcán. Szokott neki mesét olvasni, és tanítgatja is. Van két cicája, a fehér nyakút Szuskónak, a csíkosat Cirminek hívják. Nagyon szomorú volt, amikor elcsavarogtak, és egy hétig nem jöttek haza. Van egy Maxi nevű kutyája, meg egy teknősbékája is, melyeket ő etet. Szokott segíteni az anyukájának , már tud porszívózni, port törölni és sepregetni is. Elárulta azt is, hogy legjobban a pókoktól és a kígyóktól fél, pedig utóbbiakkal csak a televízióban találkozott. Szépen rajzol, kedvenc rajzfilmje a Scooby Doo.

Szeret szerepelni, énekelni, verset mondani, de főleg táncolni. Ma is azért vett fel szép ruhát, mert a hetedik órán táncolni fognak.

– Egyáltalán nem vagyok fáradt – bizonygatja –, s gyorsan ellejt néhány tánclépést.

A jövőről is elég határozott elképzelése van, valamilyen orvos szeretne lenni, csak még nem döntötte el, állatokat vagy embereket fog- e gyógyítani.

Bökényi Magdolna

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó