Rózsahölgyekkel a Szelíd Lovas Központban

A Kárpátaljai Rózsahölgyek Társasága március 16-án kerített sort arra a kirándulásra, amit a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházzal közösen szervezett jótékonysági színházi est előadásának bevételéből és adományaiból tervezett a Beregszászi járás nehéz sorsú gyermekei számára a Szelíd Lovas Központba.

A rózsahölgyek szombat reggel a beregszászi római katolikus templomhoz hívták azt a tizenhat fiatalt, akik részt vehettek a felejthetetlennek ígérkező kiránduláson. A társaság vidáman és izgatottan vágtak neki a nagy kalandnak. Nagyszőlősön a Szelíd Lovas Központ munkatársai fogadták a kis csapatot. Meséltek a lovakról, valamint különböző lovastorna-gyakorlatokat mutattak be, amiket aztán a gyerekek ki is próbálhattak.

Nagy volt az izgalom, mert az iskolások többsége még nem ült lovon.

De amint nyeregbe pattantak minden kétségük és félelmük elszállt. Ezután az íjászat fortélyaiba is betekintést nyerhettek, sőt még a kísérők is kilőttek néhány nyílvesszőt.

A finom ebéd után folytatódtak a programok. A csapat ellátogatott a Perényi-kastélyba, egy kis történelmi beszámolót követően a hátsó kertben rátaláltak egy kis játszótérre, amit gyorsan birtokba is vettek, majd Ugocsa várát (Kankó-vár) nézték meg.

A nap végén, hogy emlékezzenek e tartalmas kirándulás, minden gyerek kapott egy tábla csokit, egy hűtőmágnest és egy lovas kulcstartót. Fáradtan, de csodálatos élményekkel indultak haza.

A Kárpátaljai Rózsahölgyek Társasága köszönetét fejezi ki mindazoknak, aki lehetővé tették, hogy e kirándulás megvalósulhasson.

Bence Marianna,

kárpátaljai rózsahölgy

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó