Zubánics László: hiteles államfőre van szükség

A két kárpátaljai magyarságszervezet vezetője egyaránt Bereg-vidéki szülőfalujában adta le voksát a március 31-i, ukrajnai elnökválasztás első fordulójában.

Zubánics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke Guton szavazott.

Miután leadta voksát, a KISZó-nak elmondta, remélhetőleg egy új elnökkel Ukrajna végre elindul a fejlődési pályán, amihez azonban egy hiteles államfőre van szükség, aki látni, érzékelni képes az egyszerű kisember gondjait is.

Az országos demokrata szövetség elnöke bízik abban, hogy elhárulhat az oktatási rendszerünket fenyegető veszély, hogy senki és semmi nem fogja korlátozni anyanyelvünk használatát.

A második fordulóra előretekintve megjegyezte, három sűrű hét áll előttünk, amelyek során számos “csontváz” kibukhat még a szekrényből, ígéreteső hullhat ránk az égből, lévén, hogy a második fordulóban minden voksnak súlya van. Emlékeztetett, Kárpátalján az országos átlagnál alacsonyabb volt a részvételi arány, a magyarlakta településeken pedig még ezt is sikerült “alulmúlni”. Reméli, április 21-én azért jobbak lesznek a részvételi számok.

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) első embere Zápszonyban voksolt. A TV21 Ungvárnak nyilatkozva kijelentette, bízik a változásban, abban, hogy az országban béke és stabilitás lesz, a kárpátaljai magyarok pedig biztonságban érezhetik magukat a szülőföldjükön.

Forrás:

KISZó/Fotó:Nemes János

Post Author: KISZó